Какво вещаят звездите за май

Астро
14:00 - 30 Април 2024
7518
Какво вещаят звездите за май

ОВЕН – през този месец Марс преминава през вашия знак и ще чувствате прилив на енергия и ентусиазъм. Месец май се очертава по-динамичен за вас и е важно да не предприемате големи, особено необмислени рискове. На моменти може да изпитвате по-силно нервно напрежение или главоболие. Намирайте време за почивка и разходки сред природата. Избягвайте конфликти с околните, пазете здравето си и най-вече главата за травми. Не натоварвайте прекалено очите. През първата половина на май концентрацията ви е много добра и ако проявявате търпение и постоянство, ще съумявате да взимате правилни решения по важни въпроси. Финансово повечето от вас ще са добре. И личните взаимоотношения ще са стабилни. Около 15-20 май имате шанс за придобивки или благоприятно развитие на финансов въпрос. Не споделяйте плановете си и не давайте заеми.

ТЕЛЕЦ – през първата половина на месец май Венера в Телец ще ви вдъхновява и настройва романтично. Повече приходи и други придобивки очаквайте след 7 май. Месецът е доста благоприятен за решаване на всякакви финансови въпроси и подобряване на взаимоотношения, за творчески занимания, пътувания и забавления, за духовни практики и развитие. Нуждаете се от малко усамотение. През втората половина на май ще сте по-концентрирани и предпазливи в действията и решенията. Може да сте малко мнителни и недоверчиви, да чувствате напрежение между 16 и 23 май. Тогава не е подходящо да правите големи капиталовложения и внимавайте за конфликти, особено с хора, с които имате работни взаимоотношения. Шофирайте по-внимателно в този интервал и пазете личните си вещи от загуба или кражба. Не се доверявайте на познати или бизнес партньори. 

БЛИЗНАЦИ – през този месец имате възможност за създаване на нови приятелства и бизнес контакти. Първата половина на май е малко по-благоприятна за разрешаването на важни въпроси и завършване на започнати задачи. По-младите и неангажираните представители на знака могат да преживеят вълнуващи мигове с любимите хора. Не е препоръчително, обаче, да залитате в тайни интимни отношения. Рано или късно ще излязат наяве. До 20 май бъдете по-отдалечени от шумни компании. Имате нужда да възстановите енергията си. Почивайте и не се натоварвайте емоционално. Занимавайте се с творчески дейности, с любими хобита или с духовни практики. Между 16 и 23 май се предпазвайте от конфликти и шофирайте предпазливо. Възможно е да взимате емоционални решения и да допускате грешки, да сте твърде настойчиви в общуването с хората, да се появят страхове.

РАК – първата половина на месец май е белязана с повече динамика и напрежение – в работата, в общуването с хора от близкото ви обкръжение и с висшестоящи лица. Не е благоприятно сега да искате от шефа си повишение на заплатата или хонорара. Ще са много по-взискателни към вас и настроени критично. Вие сте много чувствителни и раними, затова не давайте поводи за спорове и критика. Някои от вас може да имат по-трудни отношения с някое от децата или да възникне някаква стресова ситуация свързана с дете между 17 и 23 май. Няма да ви остава време, а и желание за забавления. Подкрепата от страна на семейството ще ви дава сили и увереност в критични ситуации. Месецът не е подходящ за спекулативни дейности. Работете усърдно и не се отпускайте. Пари няма да ви липсват. Срещи с приятели и излети сред природата ще ви зареждат с положителна енергия. 

ЛЪВ – Енергия и сили няма да ви липсват през този месец, но до 20 май ще чувствате известен емоционален дискомфорт на моменти, а и околните няма да са така щедри на похвали и ласки. Липсата на внимание и топлота може да е поради по-голяма ангажираност и твърде много ангажименти от страна на любимите ви хора. Но може и да има известно напрежение в партньорските отношения. Бъдете търпеливи, това ще отмине. Около 17-22 май се предпазвайте от кражби и финансови загуби. Месецът е много благоприятен за издателска или рекламна дейност, за взаимодействие с хора зад граница, за участие в конкурси, за обучение и изпити, за пътувания в чужбина или за разрешаване на семейни / имуществени въпроси. След 20-ти ще се радвате на повече успехи и възможности за изява, близост в интимните отношения, финансови и други семейни придобивки, поводи за радост.

ДЕВА – през месец май ще ви вълнуват доста финансови или наследствени въпроси, които трябва да разрешите. Сега е важно да бъдете по-гъвкави и в определени моменти да се приспособявате. До около 20 май пред вас се откриват добри възможности за пътувания и взаимодействие с хора зад граница. Между 16 и 22 май шофирайте и работете с документация по-внимателно. Избягвайте спорове и остра критика на работното място. Пазете авторитета си. До 23 май ще се чувствате стабилни финансово и удовлетворени в интимните отношения. Ще се радвате на семейни придобивки, ползотворни работни отношения, а някои от вас и на награди. След 23 май се налага малко да затегнете коланите финансово. Не харчете излишно. За сметка на това много по-лесно ще се разбирате с хората и ще сте с добра концентрация. Добри дни за подписване на договори и изпити за учащите.

ВЕЗНИ – при много от вас ще се появяват внезапно хора, които имат някакви претенции към вас или са ви конкуренция. Действията им ще бързи, а реакциите - остри. Сега не е добре да рискувате. Не са изключени и спорове с партньора. Месецът се очертава по-динамичен. На моменти ще чувствате силно нервно напрежение. Въоръжете се с търпение и се опитайте да разрешите проблемите дипломатично, както само вие умеете. След 23 май любовните и всякакви други взаимоотношения ще се изгладят. Ще имате повече приходи и печалби, повече поводи за радост в семейството и много вълнуващи мигове в любовта. Чудесни дни за забавления, пътувания и творчески дейности. На 26 май планетата на късмета Юпитер преминава в Близнаци. Навлизате в едногодишен период, изпълнен с много нови възможности, успехи и придобивки. Всякакви врати ще бъдат отворени за вас.

СКОРПИОН – налага се през месец май да мислите повече за другите. Динамиката при повечето от вас сега ще е предимно на работното място, като са възможни спорове с колеги. Ако имате отдаден имот под наем, следете за коректност от страна на наемателите. Но трябва да се грижите и за собственото си здраве. При болните и възрастни хора, родени под този знак, може да има моментно влошаване на състоянието – хипертонични или сърдечно-съдови кризи, кръвоизливи или инфекция. Не натоварвайте очите си. Ако работите с взривоопасни или запалими вещества, както и с режещи машини или оръжие бъдете особено предпазливи за травми в областта на главата, наранявания и изгаряния. Не пренасяйте проблемите от работата в семейството. На моменти ще се чувствате неразбрани, а това може да рефлектира върху взаимоотношенията с партньора. Стремете се към баланс. 

СТРЕЛЕЦ – периодът до 23 май е доста благоприятен и ползотворен за работата ви. Марс в Овен ви дарява с много енергия и ентусиазъм. Добър месец за забавления, спортни и творчески дейности и бизнес начинания. Здравето е стабилно при болшинството от вас, ограничете сладките и тестени храни. На успехи ще се радват работещите в сферата на изкуството, спорта, политиката и бизнеса. Можете да разчитате на хармонични отношения също с колеги, които ще възприемат позитивно вашите предложения за фирмените дела. Успоредно с това и интимните отношения ще процъфтяват. Любимите ви хора и вашите деца ще ви подкрепят и носят само положителни емоции. След 23 май е възможна появата на нови предложения за партньорство, които носят обещание за бъдещи успехи. Ако имате неразрешени юридически въпроси, шансът за благоприятно развитие по тях сега е голям.  

КОЗИРОГ – през първата половина на май общуването ви с околните е по-трудно и някои от вас ще са склонни да реагират по-остро и директно. Шофирайте разумно. Енергията на Марс в Овен е много силна и ще ви подтиква към рисковани действия и спорове. Използвайте я градивно за дома и семейството си. Бъдете тяхна опора и помагайте при необходимост на близките си. Може да възникнат здравословни или от друго естество грижи за член от семейството, да се наложи да ремонтирате нещо или да разрешавате спешно имотен въпрос. Внимавайте за обири, пожари или взривове в дома, за конфликти с роднини. През втората половина на месеца ситуацията ще се промени и контактите ви ще са по-ползотворни. Ще сте с добра концентрация и хората ще проявяват повече разбиране. Интимните отношения и финансите до 23 май са стабилни. Отделяйте време за забавления.

ВОДОЛЕЙ – първата половина на месец май е изключително благоприятна за вас за разрешаването на документални въпроси, търговия и пътувания. Ще общувате с лекота с близки и приятели, на които можете безусловно да разчитате. Парите може да не са достатъчни, затова харчете разумно. През втората половина на месеца някои от вас по-трудно ще възприемат всякаква информация и общуването може да е малко затруднено. Не бъдете твърде упорити и неотстъпчиви, за да избегнете ненужни спорове. Шофирайте внимателно по пътищата. Пазете всякаква лична информация. Интимните връзки и взаимоотношенията в семейството може на моменти да се изострят, но след 23 май това се променя. След 23-ти имате възможност да увеличите приходите си и да хармонизирате отношенията. Юпитер в Близнаци след 26 май ще ви носи много късмет близо една година.

РИБИ – през първата половина на месеца на фокус при вас ще бъдат финансови и документални въпроси. Ще сте склонни да взимате прибързани решения и има опасност да харчите повече от необходимото, а може и да възникват внезапни непредвидени разходи. Работете внимателно с документация, следете особено за злоупотреби от страна на хора, с които работите. У дома на моменти също може да се изостря тона. До 23 май можете да разрешите успешно финансови въпроси, а и любовните връзки са белязани с топлота. Този период е благоприятен за забавления, а за пътувания – след 16 май. През втората половина на май ще общувате и възприемате всичко с лекота. Добър период за пътувания, обучения, подписване на договори. Получавате подкрепата от страна на роднините. След 23 май насочете вниманието си повече към любимия човек и не предприемайте финансов риск. 

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардинални знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 5, 6, 11, 12, 13 до 13:36 ч., 19, 20, 25 след 18:37 ч., 26 и 27 май.

Подвижни знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 3, 4, 10, 17, 18 до 13:22 ч., 23, 24, 25, 30 и 31 май. 

Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 2, 7, 8, 13 след 13:37 ч., 14, 15, 21, 22, 28 и 29 май. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ МАЙ 2024:  

  • Последна четвърт – 01.05.2024 – 14:27 часа – Луна във Водолей
  • Новолуние – 08.05.2024 – 06:22 часа – Луна в Телец
  • Първа четвърт – 15.05.2024 – 14:48 часа – Луна в Лъв
  • Пълнолуние – 23.05.2024 – 16:53 часа – Луна в Стрелец
  • Последна четвърт – 30.05.2024 – 20:13 часа – Луна в Риби

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

02.05.2024 от 12:28 ч. - 02.05.2024 до 21:51 ч.

04.05.2024 от 22:06 ч. - 04.05.2024 до 23:40 ч.

06.05.2024 от 08:57 ч. - 07.05.2024 до 00:42 ч.

09.05.2024 от 00:55 ч. - 09.05.2024 до 02:20 ч.

11.05.2024 от 04:49 ч. - 11.05.2024 до 06:13 ч.

13.05.2024 от 12:13 ч. - 13.05.2024 до 13:36 ч.

15.05.2024 от 19:41 ч. - 16.05.2024 до 00:33 ч.

18.05.2024 от 12:08 ч. - 18.05.2024 до 13:22 ч.

19.05.2024 от 18:48 ч. - 21.05.2024 до 01:34 ч.

23.05.2024 от 10:28 ч. - 23.05.2024 до 11:24 ч.

25.05.2024 от 17:47 ч. - 25.05.2024 до 18:36 ч.

27.05.2024 от 23:02 ч. - 27.05.2024 до 23:44 ч.

29.05.2024 от 17:20 ч. - 30.05.2024 до 03:32 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева