Какво вещаят звездите за месец май

Нещо за четене
22:30 - 30 Април 2023
13099
Какво вещаят звездите за месец май

ОВЕН – предизвикателното влияние на Марс в Рак ще продължи до 21 май, но най-силно за родените през трета декада на Овен. Основните процеси са в дома, семейството и личния ви живот. А ретроградния Меркурий до 16 май включително може да се отразява на общуването, договорните отношения, търговията и финансите. Възможно е до тогава да има забавяне на плащания, на вноски по кредит, обърквания и други проблеми. В допълнение и лунното затъмнение на 5 май ще акцентира върху финансово-банкови или наследствени въпроси, които се налага да разрешите през този или в следващ месец.

Въздържайте се до 16 май от капиталовложения и покупка на техника,

направете преоценка на важните за вас неща и хора в обкръжението. Венера в Близнаци до 8 май е по-благоразположена към вас и можете да разчитате на помощ и емоционална подкрепа от своите близки и любими хора. 

ТЕЛЕЦ – добре е до 16 май по-често да се вглеждате в себе си и ако има неразрешени конфликти с някого, постарайте се да изгладите отношенията. Лунното затъмнение на 5 май е белег за приключване на връзка, проект или съдебен спор. Добре, че Венера преминава през знака Рак след 8 май, а тя ще внесе повече хармония и романтика в ежедневието ви.

Ако сте достатъчно разумни и не проявявате присъщия си инат, има шанс бурите да ви подминат.

След 21 май ще има повече напрежение (до 10 юли), така че бъдете сдържани в действията си в този период. Направете ремонт в дома си по възможност. Обръщайте повече внимание на семейството и родителите си. Избягвайте конфликти, бъдете внимателни за пожари и вземете превантивни мерки срещу обири в дома. На 18 май планетата на късмета и растежа Юпитер навлиза в Телец и през следващата 1 година не ви носи само позитиви. 

БЛИЗНАЦИ – през първата седмица на месец май бъдете по-близо до партньора си, както и до децата си. Наблюдавайте ги, общувайте с тях и ги предразполагайте да споделят грижите си. Не са изключени лъжи от тяхна страна, както и непредвидени разходи по тях. Лунното затъмнение на 5 май изисква от вас да завършите важен работен проект, да се грижите за своето здраве и ако чувствате неразположение да се обърнете към лекар специалист

Възможни са възпалителни процеси и инфекции. Някои от вас може да предприемат смяна на работата си.

По-уязвими тази година са родените през май Близнаци. Сатурн в Риби носи трудности и ограничения. Периодът след 21 май е по-позитивен и ползотворен. Имате възможности за развитие и успех, пътувания, ефективна комуникация, договори, сделки. Между 20 и 28 шофирайте разумно, избягвайте пътуване на дълъг път. 

РАК – Марс продължава транзита си през вашия знак до 21 май. До тогава периодът е най-динамичен за вас. Дали ще се отрази позитивно или стресиращо зависи изцяло от личния хороскоп на всеки човек и разположението на планетите в него. Предпазвайте се през първата седмица от измами. Не са изключени загуби, разочарования или грижи в семейството от финансово естество. На 8 май „малката благодетелка“ Венера навлиза в Рак.

До края на месеца ще имате много поводи за радост, любовни трепети, семейни придобивки, повече приходи.

Юпитер в Овен до 17 май изисква да спазвате законите и морално-етичните норми на поведение. Не прекалявайте, не предприемайте рисковани действия и нови начинания. Юпитер в Телец от 18 май в рамките на 1 година ще ви подкрепя и носи много добри възможности за успехи, за развитие в личен и професионален план.  

ЛЪВ – лунното затъмнение на 5 май образува неблагоприятен аспект към вашето Слънце и през този или следващите 2-3 месеца акцентира въпроси, свързани с вашия дом, родители, семейство и личен живот. Най-силно ще се отрази на родените между 5 и 8 август Лъвове. При някои от вас е възможно преместване в друго населено място или дом.

При други са възможни грижи в семейството или с някой от родителите, проблеми с недвижим имот или в дома

като наводнение / обир, терзания от личен характер и разочарование. На 18 май Юпитер навлиза в знака Телец и през следващата една година от вас се изисква да не предприемате рисковани или незаконни действия. Сега е подходящо да работите върху собственото си развитие и творчески занимания. Не влизайте в конфликти с колеги и висшестоящи, бъдете стриктни на работното място. Не купувайте автомобил или техника.  

ДЕВА – през първата половина на месеца довършете недовършени работни проекти и задачи, писмени работи. Преглеждайте документацията и направете корекции. Възможно е да се появят на хоризонта стари предложения или хора от миналото, да ви навестят близки и роднини от далеч. Не купувайте нова техника или автомобил. Важни договори подпишете след 16 май. Всякакви нови дейности и начинания не започвайте преди 20 май.

Пазете документите и автомобила си на и около 5 май от загуба или кражба.

Общуването е ползотворно, а концентрацията ви добра. Ако имате невзети изпити, явете се на поправка до 16-ти. Добър месец за интелектуални и ремонтни дейности, реклама. След 8 май ще се радвате на добри приходи, пътувания и придобивки в семейството. Разчитайте на подкрепа от страна на приятели и висшестоящи лица ,в изявите и осъществяването на целите си. 

ВЕЗНИ – по-динамичен се очертава месецът за родените след 9 октомври Везни. Налага се да полагате повече усилия в ежедневието, да бъдете по-дейни и смели, ако искате да постигнете нещо. Често разни хора или пък вашият/те партньор/и ще ви противоречат и ще влизат в конфликт с някои от вас.

Ще се получава понякога разминаване между вашите и на партньора ценности, ще липсва синхрон в желанията ви.

Акцентът през месец май при всички вас ще са финансовите въпроси – вашите и чуждите, ако работата ви е свързана с боравенето на чужди средства и финансови проекти. Първата половина на месеца е подходящ за погасяване на стари задължения, за рефинансиране на съществуващи кредити, за документална и финансова ревизия. Хората с бизнес да сложат ред в документацията си, за да не бъдат неприятно изненадани от проверяващи контролни органи – напр. от НАП. 

СКОРПИОН – бъдете по-внимателни през първата седмица на месец май с парите и всякакви финансови дела. Вашият партньор може да е по-затруднен и да се нуждае от вашата подкрепа или зорко око по отношение на разходите на семейния бюджет. След това нещата ще вървят в желаната посока и ще се радвате както на хармония в интимните отношения, така и във финансов план.

През първата половина на месеца ще срещате често стари познати.

Не се доверявайте особено на предложения и евентуални капиталовложения сега - не е моментът. Месец май е благоприятен за трансформация и обновление. Приключва важен етап от живота ви – в личен или бизнес план. Ако ви предстоят съдебни спорове, може да е настъпила кулминацията и приключването им. След 20-ти бъдете по-търпеливи и предпазливи. Предпазвайте се от конфликти или инциденти, особено на 24 май.

СТРЕЛЕЦ – не започвайте нови интимни връзки или бизнес партньорства до средата на месец май. Това време е благоприятно да върнете жест или да подобрите взаимоотношенията с хора, които по някакви причини сте наранили и сте влошили отношенията с тях преди време. Можете също да подпомогнете нуждаещ се от емоционална или финансова подкрепа.

Сега е нужно повече грижа за благоденствието на другите и за собственото здраве.

Служейки на другите и вършейки добри дела ще отблъснете евентуалното проявление на затъмнението като лични терзания и ограничения, здравословни проблеми или тайни заговори срещу вас от страна на някого. Добър месец също за творчески дейности, отказване от вреден за здравето навик, уединение, духовни занимания и развитие. След 20-ти навлизате в много по-добър период.

КОЗИРОГ – до 20 май включително бъдете много разумни - проявявайте търпение и толерантност в партньорствата и приятелските взаимоотношения. Някои от тях могат да приключат с раздяла при прояви на гняв или силно желание за доминиране. Не подписвайте нови договори и не купувайте техника за дома. Добро време за смяна на изгубени или повредени документи, за подобряване на взаимоотношения и връщане към стари връзки. Между 21 и 31 май избягвайте сериозни капиталовложения.

Предпазвайте се и от измами, не давайте и не взимайте пари в заем.

Погрижете се за нуждите и личните терзания на някое от децата / внуците ви. От 18 май планетата на късмета, успеха и изобилието Юпитер е в Телец и заедно с Меркурий и Уран ще ви носят нови идеи, неочаквани положителни новини, материални придобивки, награди за творците, новини за ново попълнение в семейството.    

ВОДОЛЕЙ – лунното затъмнение на 5 май при вас акцентира домът, семейството, родителите и кариерата. Първата половина на май е много подходяща за дребни ремонти в дома. Внимавайте при работа с електричество и електроуреди. Възможни са повреди на техника или токови удари. Нервната ви система е уязвима - ще сте склонни към спорове, прибързани решения и действия. Може да възникне също желание за смяна на работата ви.

Ако не работите с особен ентусиазъм, някои от вас може да загубят работата си след 20 май.

Бъдете отговорни към поетите ангажименти, довършете започнат работен проект. Стремете се да запазвате търпение и хладнокръвие при спорове на работното място или в семейството.  Не проявявайте настоятелност или агресия, не бъдете крайни. Пазете имиджа си в обществото. Грижете се за близките си и най-вече за родителите при необходимост. 

РИБИ – за вас, скъпи Риби, месец май ще бъде доста ползотворен и успешен, особено до 20 май. Ще сте заредени с енергия и сили да свършите много задачи. След 6 май емоциите ви ще са много интензивни и ще се чувствате вдъхновени, любящи и сензитивни. До 16 май включително

пазете личните си документи от загуба, не подписвайте нови договори, не купувайте нова техника.

До тогава е подходящо да преподписвате изтекли договори, да ремонтирате автомобила си или битова техника при нужда, да оправите влошени на по-ранен етап взаимоотношения с роднина или съсед, да се явите повторно на някакъв изпит (особено шофьорски), който преди не сте успели да вземете. Концентрацията ви е много добра и ще запаметявате всяка информация трайно. След 20 май до края на месеца избягвайте пътуване на дълъг път и големи капиталовложения, бъдете гъвкави и адаптивни.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 3, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 и 31 май.
Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 4, 5, 6, 11, 12, 18, 19, 24, 25 и 26 май.
Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 1, 7, 8, 13, 14, 20, 21, 27 и 29 май.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ МАЙ 2023:  

Пълнолуние и лунно затъмнение – 05.05.2023 – 20:34 часа – Луна в Скорпион
Последна четвърт – 12.05.2023 – 17:28 часа – Луна във Водолей
Новолуние – 19.05.2023 – 18:53 часа – Луна в Телец
Първа четвърт – 27.05.2023 – 18:22 часа – Луна в Дева

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

02.05.2023 от 02:53 ч. - 02.05.2023 до 09:09 ч. 

04.05.2023 от 12:17 ч. - 04.05.2023 до 17:32 ч. 

06.05.2023 от 17:37 ч. - 06.05.2023 до 23:04 ч.

08.05.2023 от 23:28 ч. - 09.05.2023 до 02:33 ч.

11.05.2023 от 02:52 ч. - 11.05.2023 до 05:05 ч.

13.05.2023 от 06:15 ч. - 13.05.2023 до 07:39 ч.

15.05.2023 от 05:56 ч. - 15.05.2023 до 10:55 ч.

17.05.2023 от 12:10 ч. - 17.05.2023 до 15:27 ч.

19.05.2023 от 20:51 ч. - 19.05.2023 до 21:48 ч.

22.05.2023 от 01:11 ч. - 22.05.2023 до 06:28 ч.

24.05.2023 от 12:12 ч. - 24.05.2023 до 17:35 ч.

26.05.2023 от 09:38 ч. - 27.05.2023 до 06:05 ч.

29.05.2023 от 12:45 ч. - 29.05.2023 до 17:50 ч.

31.05.2023 от 17:53 ч. - 01.06.2023 до 02:45 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева