Какво вещаят звездите за месец юни

Никоя планета няма да бъде ретроградна, това е идеалното време да стартирате вашите проекти на пълнолунието на 4 юни

Нещо за четене
19:00 - 31 Май 2023
5279
Какво вещаят звездите за месец юни

През месец юни слънцето грее повече от всякога и ни предлага безценни възможности. Никоя планета няма да бъде ретроградна през този месец, това е идеалното време да стартирате вашите проекти на пълнолунието на 4 юни.

Това е време, пълно с възможности за определени знаци, които могат да преживеят много обещаваща ера.

Ето какво вещаят звездите за всяка от зодиите: 

ОВЕН – време е да отдъхнете след напрежението и трудностите през последните месец – два. През месец юни ви очакват само положителни преживявания. Много от вас ще предприемат пътувания и почивки в страната или чужбина. Ще се радвате на незабравими мигове, на много любов и страст във връзките си. Други от представителите на Овен могат да получат неочаквана награда при творците, медали при спортистите или придобивки в семейството. Успех в бизнеса и по-добри печалби. Много от политиците също ще имат положителни изяви в обществото и уважение от страна на хората. До средата на месеца е препоръчително да сте по-предпазливи в изказванията си и в общуването с околните, за да избегнете остри спорове и конфликти. Шофирайте и харчете разумно. По-младите Овни през втората половина на юни да не дават повод за ревност на постоянния си партньор.

ТЕЛЕЦ – за вас, скъпи Телци, месецът се очертава по-труден и бурен в емоционален план, особено за родените през май. Акцентите при някои от вас са във финансово, а при други – в семейно или имуществено отношение. На преден план изниква необходимостта от решаването на някакъв семеен проблем, грижа за близък член в семейството или финансово-имуществен въпрос. До 12 юни трудно ще постигате разбирателство с хората. Не е препоръчително до тогава да решавате важни документални въпроси, ще възникват напрежение и трудности. Бъдете внимателни с парите и всякакви ценни за вас неща. При някои от вас са възможни конфликти в семейството или с роднини по имотни въпроси, а при други - финансови трудности или загуби. Вземете превантивни мерки срещу пожар или обир в дома си, ако ви предстои пътуване. Не започвайте сега нищо ново и не рискувайте.

БЛИЗНАЦИ – месец юни за вас е белязан с много активна комуникация, договаряния, пътувания, важни преговори или сделки. Лесно ще постигате целите си, използвайте чара и убедителността си. Можете да разчитате на подкрепа и помощ от страна на колеги или приятели. Не се доверявайте на никого през втората половина на юни. Предпазвайте се от интриги, документални и телефонни измами. Конкуренцията ще предявява големи претенции към вас, а някои ще действат доста задкулисно. Възможна е поява на ревност или завист от страна на хора в обкръжението ви по отношение на придобивки. Любовните отношения са изпълнени с много страст. Желанията ви са много силни, а те могат да провокират и нуждата от доказване или риск. След 21 юни разчитайте на повече късмет и по-добри печалби в бизнеса. Не забравяйте, че Сатурн изисква да сте отговорни и честни. 

РАК – между 6 и 8 юни бъдете особено внимателни за финансови загуби и в интимните отношения. Не са изключени и повече разходи за дома и семейството. Акцентът през този месец пада върху парите, собствеността и ценностите. Енергията ви е понижена и се нуждаете от повече почивка и уединение, за да се възстановите след напрежението от предходните месеци. Ако имате неуредени финансови или наследствени въпроси, уредете ги през първата половина на юни. Пари и печалби няма да ви липсват, но вниманието ви трябва да е повишено след 23 юни по отношение на примамливи, но безперспективни предложения. Склонни сте към разсеяност и предоверяване. При някои от вас са възможни проблеми в отношенията с роднини или съседи. Избягвайте дълги пътувания през последната седмица на месеца. Не се натоварвайте прекалено и се грижете за здравето си. 

ЛЪВ – през този месец ще сте много енергични и ентусиазирани. Нуждаете се от внимание, любов и признание. Отношенията ви с любимите хора ще са динамични и страстни. Между 6 и 8, между 21 и 23 юни при някои от вас може да ескалират емоциите и да има драматични преживявания в партньорствата и любовта. Не е необходимо да доказвате на когото и да било нищо. Партньорите ви ще имат твърде големи изисквания и очаквания от вас. Не проявявайте прекалена щедрост, както и прекален егоизъм. Бъдете щедри само към хора, които заслужават това. В обкръжението ще има личности, чиято единствена цел е да се облагодетелстват от вас. Ценете и уважавайте себе си и хората, които наистина ви ценят и обичат. Занимавайте се с творческа работа, активно спортувайте, забавлявайте се. Ако запазите баланса, ще се радвате на придобивки и вълнуващи преживявания в любовта.

ДЕВА – до около 11 юни концентрацията и преценките ви ще са много добри, а интуицията ще ви води в правилната посока и можете да разчитате на много успехи в работата със задгранични партньори или по проекти с международно участие. Ще постигате успех в преговори, в рекламната и издателка дейност, при участие в конкурси или в изпити. След 11 юни ще срещате по-често неразбиране и пречки, по-трудно ще получавате онова, което искате. Затова през втората половина на месеца се отдайте на активна почивка, приятни занимания в подбрана среда. Имате нужда да се отдръпнете за известно време от шума и фалша. Напрежението в работата постепенно ще намалява след 26 юни. Ако можете вземете си отпуск между 12 и 26 юни. Отделете повече внимание на близките и любими хора, както и време за себе си. Добър месец също за медитация, грижа за здравето и духовни практики. 

ВЕЗНИ – много позитивен и обещаващ вълнуващи преживявания е месец юни за вас, скъпи Везни. След 10 юни ще общувате с лекота. Добро време за търговия и преговори, уреждане на документални въпроси. Много от вас ще срещнат нови приятели, а други – нова страстна любов. Ако не сте свободни рискът да предизвикате силна ревност у партньора си след 21-ви е голям. На моменти ще ви бъде трудно да намерите баланса и да сдържате чувствата си. А и мисленето ще е по-объркано и емоционално. Не позволявайте нещата да излязат от контрол. Ако сте млади и свободни такъв риск няма. Само не се предоверявайте - Марс и Венера в Лъв може да ви предоставят изпепеляващи преживявания, но не дълготрайни отношения. Не харчете прекалено, за да не изпаднете в затруднение в края на месеца. Месецът не е подходящ за рискови начинания и мащабни действия. Време е за забавление.

СКОРПИОН – месец юни се очертава по-напрегнат за вас. Марс и Венера в Лъв може да създадат напрежение в работата, да възникнат противоречия с началниците или други висшестоящи. Бъдете по-отговорни към ангажиментите си и по-изпълнителни. Сега не е момента да доминирате над другите и да налагате мнение. Ще предизвикате сериозни конфликти. Колкото сте по-търпеливи, изпълнителни и не изпадате в крайности, толкова повече ще се утвърждавате като авторитет. Рискът трудностите и напрежението в работата да се прехвърлят в семейството и обратно, от семейството на работното място, е сериозен. Може да ви дразни на моменти липсата на подкрепа и внимание от страна на партньора и близките ви. Настройте се философски и гледайте по-ведро на нещата. И това ще отмине. Повече давайте и по-малко очаквайте. След 21 юни ситуацията ще започне да се успокоява. 

СТРЕЛЕЦ – до около 11 юни може да е по-напрегнато на работното място в отношенията с колеги или пък с наематели, ако имате отдадени имоти под наем. Пестете нервите си, но и не позволявайте да ви правят на будала. Като цяло този месец е ползотворен и успешен за вас. Чудесно време за пътувания зад граница и почивки на екзотични места, за взаимодействие с чужденци, за реклама. Всичко ще постигате с лекота. Ще се чувствате много енергични, вдъхновени, харесвани, обичани и удовлетворени в работата и в личния живот. Очакват ви вълнуващи незабравими преживявания, придобивки и щастливи „случайности“. Децата ще ви карат да се чувствате горди с успехите си. Единствено между 23 и 25 юни се предпазвайте от измами, интриги, загуба на лични вещи и документи. Бъдете по-концентрирани и не твърде доверчиви - ще сте склонни към разсеяност и лековерие. 

КОЗИРОГ – през месец юни от вас се изисква адаптивност и гъвкавост. Не са налице сериозни трудности, неуспехи или неразбории в отношенията с околните. По-сериозна активност може да има в ежедневието и работата при вашия партньор. Бъдете му опора, а не критик, особено след 21 юни. Концентрирайте се върху стойностните за вас неща, създавайте си ежедневно уют в дома. Занимавайте се с приятни за вас дейности. Добър месец за уреждане на финансови и наследствени въпроси, за работа по проекти и групови дейности. Общуването и контактите са по-ползотворни през първата половина на месеца. Обърнете внимание на здравето си през втората половина. Направете профилактични прегледи. Проведете лунната диета на 4 или 18 юни за изчистване на токсините от организма, откажете се от вреден навик. След 10 юли ще събирате плодовете на труда си.

ВОДОЛЕЙ – звездите този месец могат да поставят пред изпитание връзките и партньорствата при някои от вас. При други от този знак са възможни остри конфликти с партньори или опоненти, разрешаването на спорове по съдебен път. Сериозна конкуренция може да активира драматични преживявания и необичайна развръзка на ситуация при хората с бизнес. Бъдете особено внимателни и не провокирайте у другите агресия или ревност. Месецът не е благоприятен за нови дейности, партньорства и предприемане на риск, особено финансов. Сега е време да се стремите към затвърждаване на постигнатото и стабилизиране. Финансовото положение също може да е на приливи и отливи. Възможни са и загуби, ако решите да рискувате или действате необмислено. Повече шансове за успехи и положително развитие в делата имате между 12 и 21 юни. Грижете се и за здравето си.

РИБИ – през този месец енергиите не са от най-добрите за вас. Трудно ще постигате желаното, но през първата половина на юни ще е малко по-спокойно в комуникацията и контактите ще са по-ползотворни. Преценките и решенията ви ще са по-правилни. През втората половина на месеца, особено между 21 и 26 юни, мисленето ви ще е по-объркано. Възможна е появата на страхове, чувство на несигурност и разочарование от някого. Предпазвайте се от спорове с роднини и колеги, измами и загуба на лични вещи или информация. Не се доверявайте и не споделяйте плановете си. Слънцето в Рак след 21 юни ще отвори някои пътища и затворени до момента врати. Вие по природа не сте максималисти. Нужно е само да сте гъвкави, готови за приспособяване в определени ситуации и към конкретни хора. Не се преуморявайте, пестете силите си за след 10 юли. 

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 5, 6, 13, 20, 26, 28 юни до обяд.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 3, 4, 9 след обяд, 10, 11, 16, 17, 18 до обяд, 23 след обяд, 24 и 25 юни.

Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 2, 7, 8, 9 до обяд, 14, 15, 21, 22, 23 до обяд, 29 и 30 юни.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ЮНИ 2023:  

Пълнолуние – 04.06.2023 – 06:42 часа – Луна в Стрелец

Последна четвърт – 10.06.2023 – 22:31 часа – Луна в Риби

Новолуние – 18.06.2023 – 07:37 часа – Луна в Близнаци

Първа четвърт – 26.06.2023 – 10:50 часа – Луна във Везни

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

03.06.2023 от 03:51 ч. - 03.06.2023 до 08:03 ч.

05.06.2023 от 06:24 ч. - 05.06.2023 до 10:31 ч.

07.06.2023 от 07:39 ч. - 07.06.2023 до 11:41 ч.

09.06.2023 от 07:24 ч. - 09.06.2023 до 13:14 ч.

11.06.2023 от 16:20 ч. - 11.06.2023 до 16:20 ч.

13.06.2023 от 21:27 ч. - 13.06.2023 до 21:31 ч.

16.06.2023 от 04:36 ч. - 16.06.2023 до 04:45 ч.

18.06.2023 от 09:24 ч. - 18.06.2023 до 13:57 ч.

21.06.2023 от 00:43 ч. - 21.06.2023 до 01:04 ч.

22.06.2023 от 20:00 ч. - 23.06.2023 до 13:35 ч.

26.06.2023 от 01:24 ч. - 26.06.2023 до 01:57 ч.

28.06.2023 от 11:19 ч. - 28.06.2023 до 11:55 ч.

30.06.2023 от 17:20 ч. - 30.06.2023 до 17:59 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева