Какво вещаят звездите за октомври

Нещо за четене
07:31 - 01 Октомври 2022
9720
Какво вещаят звездите за октомври

ОВЕН – през месец октомври за вас на фокус са партньорските взаимоотношения, отношенията с близки роднини, финансовите въпроси. Ще възникнат нови възможности за печелене на пари или повишаване на заплатата. Ще се появят интересни предложения за сътрудничество. Марс доста дълго време ще се задържи в знака Близнаци (до 24.03.23 г.) и акцентира вашият базисен 3 дом – брат/сестра, пътувания, автомобили и пътища, обучения, обмен на информация, договори, документи и през целия този период някои или повече от изброените акценти ще са на дневен ред за разрешаване. Препоръчително е да шофирате много по-внимателно по пътищата и винаги да проверявате преди път автомобила си за изправност. До 22 октомври т.г. можете да осъществите много от своите цели, тъй като ще срещате разбиране и подкрепа от хората, а от близките и любими хора – обич и топлота.

ТЕЛЕЦ – до около 10 октомври в обкръжението ви може да има повече напрежение и спорове, финансови затруднения или разходи около децата. Стремете се да не харчите пари за ненужни неща. През този месец акцентът е върху работата, здравето, взаимоотношенията с колеги или наематели. Ако сте отдали имот под наем, ще възникнат належащи въпроси, които трябва да разрешите. Изисква се от вас известно приспособяване и гъвкавост в отношенията с хората. През целия период до 24.03.23 г. на дневен ред ще са финансово-имуществени въпроси, а също и необходимостта от развиване на нови умения или поемане по нови пътища в кариерата. Слънчевото затъмнение на 25.10.22 г. в Скорпион засяга най-вече априлските Телци. На някои от вас може да се наложи да разрешават съдебни спорове. А при други са възможни разочарования в бизнес или в интимните отношения с партньора.

БЛИЗНАЦИ – Марс в Близнаци ще ви вдъхва увереност и ще ви зарежда с много енергия както през този месец, така и през целия период до 24.03.23 г. Месецът за вас се очертава успешен и ползотворен. Единствено до около 10 октомври бъдете по-предпазливи за измами или кражби. Приятел или друг човек от обкръжението може също да ви разочарова с неетично поведение или да създаде интриги. След това имате възможност да печелите повече пари и доверие, да получавате подкрепа – морална или финансова. Вашите деца ще ви дадат повод за радост, а не са изключени и материални придобивки в семейството. Не се претоварвайте с твърде много работа и ангажименти - затъмнението на 25.10.22 г. акцентира вашият базисен 6 дом. Може да смените работата си или офиса. Но трябва да се грижите и за здравето си, за да избегнете здравословни проблеми – инфекции и възпаления.

РАК – нелек е като цяло месец октомври за вас, скъпи Раци. Някои от вас ще срещат трудности в семейните отношения, при други ще се появяват грижи около близките или около имуществени въпроси. Марс в Близнаци ще бъде във вашия базисен 12 дом чак до 24.03.23 г. Тук се активира цялата нептунова сила – Нептун управлява 12 дом и Риби. Някои от вас ще изпитват силна нужда да се уединят и отдръпнат от света. Други все по-често ще търсят единение с Бог, ще имат ярки сънища. Но не е изключено да възникнат сериозни страхове за бъдещето и сигурността, както и здравословни неразположения, за които да вземете мерки и предприемете нужното лечение. Позитивното проявление като отработка е свързано с подпомагането на хора в нужда, творческа работа, духовно развитие, медитация, работа с психолог при необходимост. След 22-ри ще бъдете по-спокойни.

ЛЪВ – инициативни, ентусиазирани и много активни ще бъдат болшинството от вас през октомври. Желанието ви за разнообразие, нови знания и нови контакти е силно. Много благоприятен месец за пътувания, обучение, изпити или конкурси. Имате възможност за успешни изяви, преговори, търговски сделки и подписване на договори. Някои от вас ще получат добри новини от път, други ще бъдат приятно изненадани от своят/а брат/сестра, а трети ще се радват на придобивки или награди. Сега е моментът да се разгърнете и реализирате много от своите идеи и цели. Каквото и да решите да предприемете, направете го преди 28 октомври, защото след това Марс навлиза в период на ретроградно движение. Слънчевото затъмнение на 25-ти акцентира вашият базисен 4 дом и родените през юли могат да очакват промени в личен план, свързани с дома или грижи около близък роднина.

ДЕВА – до 10 октомври на работното ви място ще „ври и кипи“. Възможни са интриги, клюки, спорове с хора от работното ви обкръжение, както и началото на промени в ръководния състав. Пазете авторитета си. Не се доверявайте на колеги и роднини, не споделяйте с тях плановете си. През втората половина на месеца, въпреки динамиката в ежедневието, делата ще вървят по-добре и можете да разчитате на късмет и успехи. Взаимоотношенията с партньора са топли и не са уязвими. Желанието ви за стабилност и материална сигурност е силна, което ще ви стимулира и съответно ще печелите добре. Някои от вас може да получат повишение в работата или увеличение на заплатата. Ако ви предстои покупка на автомобил / техника за бита или офиса, направете го до 28 октомври. Подходящ месец за пътувания, уреждане на документи и финансови въпроси, за обучение.

ВЕЗНИ – много силен месец за вас, скъпи Везни! Пътищата пред вас ще се отварят като с магическа пръчка. Чувствате се енергични, ентусиазирани, харесвани от всички. Склонни сте на компромиси, проявявате разбиране и сте щедри към хората. С усмивката си ще печелите с лекота доверието им, което ви дава шанс за успешни изяви и високи постижения в своята област. Появяват се възможности за добри печалби с партньорства зад граница. На успехи могат да разчитат всички, но най-вече работещите в сферата на дипломацията, закона, политиката, изкуството, развлекателния бизнес, медиите, спорта, финансите, в рекламната и издателска дейност. Сърцата ви са изпълнени с любов, близките и любими хора ви подкрепят във всичко. Децата ще ви радват с успехите си и можете да очаквате добри новини от тях, придобивки в семейството и много щастливи мигове в любовта.

СКОРПИОН – до около 10 октомври трябва да сте по-разумни с финансите си и да не харчите повече от необходимото. Възможни са повече разходи, свързани с децата. След 10-ти навлизате в по-положителен период, период на придобивки в семейството и много поводи за радост. Вашата силна отдаденост на любимия и близките ви е пословична – много давате, но също толкова и очаквате в замяна. На моменти между 19 и 22 октомври може дори да проявите неоснователна ревност към партньора си. Не вярвайте на колеги и съседи, които ви „мислят доброто“. Не давайте воля на фантазии и мислете позитивно. Втората половина на месеца не е благоприятна за капиталовложения. Имате добри възможности, обаче, да разрешите важен банков или наследствен въпрос, да получите важна финансова или емоционална подкрепа. Добър месец творчески занимания и подписване на договори.

СТРЕЛЕЦ – до 10 октомври включително бъдете по-търпеливи с децата си и със своя партньор, тъй като звездите повишават опасността за конфликти. Същото важи и за бизнес партньорствата, ако имате такива. До тогава не влизайте и в нови съдружия. Ще чувствате напрежение и желание да бъдете до болка искрени, но рискувате да нараните някого и да влошите отношенията си. Не са изключени нападки и „удари под кръста“ от страна на конкуренти. Шофирайте със съобразена скорост и избягвайте по възможност пътувания на дълъг път. Проверявайте автомобила за изправност. Работете внимателно с документите на работното място. Пазете личните си документи / информация и телефон от загуба, вземете превантивни мерки и срещу кражби. През втората половина на месеца напрежението ще е по-малко. Ще имате подкрепа и възможности за развитие на делата в положителна насока.

КОЗИРОГ – доста динамична първа половина на месец октомври на работното ви място. Но препоръката ми е да не поемате твърде много ангажименти и да не се натоварвате прекалено. Възможни са спорове с колеги или роднини, проблеми с наематели. Въпреки това ще успеете да се преборите с предизвикателствата и с хора, които се опитват да ви злепоставят. Семейството е до вас. Не разчитайте на подкрепата от страна на приятел или колега в труден момент. Избягвайте пътувания между 11 и 16 октомври и нови договорни отношения. Между 18 и 22 обръщайте достатъчно внимание на децата и на любимия човек, за да не се почувстват пренебрегнати. Родените през трета декада на Стрелеца да се грижат добре за здравето си и да се предпазват от травми на ръцете, изгаряния или инфекции – уязвими са бронхите и белите дробове. Препоръчителни са спорт и излети на чист въздух.

ВОДОЛЕЙ – динамичен, но и позитивен месец октомври за вас като цяло - положителни промени в работата, повишаване на авторитета и нови предизвикателства в кариерата. Имате шанс да подобрите финансовото положение, но след 10 октомври. До 10-ти бъдете по-внимателни с финансите, в отношенията с децата и любимия човек, при работа с документи и при шофиране. Склонни сте към предоверяване, разсеяност и допускане на грешки. След 10-ти концентрацията ви е по-добра и по-лесно ще се разбирате с хората. Повишава се възможността за придобивки в семейството, любов и щастливи моменти. Слънчевото затъмнение на 25 октомври е белег за промени и важни събития в живота на родените в края на януари Водолеи – работата или в семейството. Не са изключени при някои от вас грижи с родител (с друг възрастен роднина) в края на месеца или през ноември.

РИБИ – по природа сте адаптивни и точно през този месец от вас се изисква да бъдете такива, за да избегнете конфликти с брат/сестра или с други хора от семейното обкръжение, поради ревност или други причини. Не се поддавайте на натиск и манипулации. Не позволявайте вмешателство и в интимните ви отношения с любимия човек до средата на месеца – може някой да се опита умишлено да развали отношенията ви. Не са изключени и финансови затруднения, но не търсете начини за печелене на „бързи“ пари или да взимате заеми. Бъдете пестеливи и харчете пари само за най-необходимото. Втората половина на октомври (до 28-ми) е благоприятна за решаването на финансови и имуществени въпроси, за ремонти в дома или други промени – преместване на друго място или в нов дом. Нови възможности за развитие, успехи и придобивки за февруарските Риби след 25 октомври.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 2, 3, 4 до обяд, 9, 10, 16, 17, 23,
24 и 31 октомври.

Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 5, 11, 12, 19, 20, 25, 26 и 27
октомври.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 1, 8, 14, 15, 22, 28 и 29
октомври.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2022:  

Първа четвърт – 03.10.2022 – 03:14 часа – Луна в Козирог

Пълнолуние – 09.10.2022 – 23:55 часа – Луна в Овен

Последна четвърт – 17.10.2022 – 20:15 часа – Луна в Рак

Новолуние и слънчево затъмнение – 25.10.2022 – 13:48 часа – Луна в Скорпион

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  
02.10.2022 от 00:46 ч. - 02.10.2022 до 10:37 ч.
04.10.2022 от 06:49 ч. - 04.10.2022 до 13:20 ч.
06.10.2022 от 01:45 ч. - 06.10.2022 до 15:47 ч.
08.10.2022 от 14:10 ч. - 08.10.2022 до 18:56 ч.
10.10.2022 от 17:02 ч. - 11.10.2022 до 00:03 ч.
13.10.2022 от 00:42 ч. - 13.10.2022 до 08:08 ч.
15.10.2022 от 07:11 ч. - 15.10.2022 до 19:11 ч.
17.10.2022 от 23:56 ч. - 18.10.2022 до 07:44 ч.
20.10.2022 от 13:35 ч. - 20.10.2022 до 19:25 ч.
22.10.2022 от 21:17 ч. - 23.10.2022 до 04:24 ч.
25.10.2022 от 03:36 ч. - 25.10.2022 до 10:18 ч.
27.10.2022 от 07:27 ч. - 27.10.2022 до 13:54 ч.
29.10.2022 от 16:10 ч. - 29.10.2022 до 16:21 ч.
31.10.2022 от 17:14 ч. - 31.10.2022 до 17:43 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа.
Марги Паскалева