Какво вещаят звездите за октомври

Астро
21:35 - 30 Септември 2023
15277
Какво вещаят звездите за октомври

ОВЕН – неблагоприятният аспект на Марс към Слънцето ви постепенно се разпада. До 11 октомври включително той ще оказва влияние само на родените след 10 април Овни. До тогава се стремете да не предприемате рисковани действия и се предпазвайте от неприятности или инциденти. След 10-ти акцентът при всички е работата и финансовите въпроси. Трябва да сте коректни и изпълнителни на работното място. Вглеждайте се в детайлите, за да няма пропуски и грешки. Избягвайте сериозна критика към колегите, но бъдете нащрек и за интриги. В интервала между 9 и 16 октомври не правете големи капиталовложения, особено в недвижим имот. Бъдете внимателни най-вече с финансовите дела и в партньорските отношения. Вие сте кардинален знак. Обичате да действате бързо и нещата да се случват скоростно. Но сега е нужно да сте по-гъвкави и да се приспособявате.

ТЕЛЕЦ – след 10 октомври много от вас може да усетят прилив на енергия и да бъдат силно привлечени от някого в интимен план. Между 10 и 16 се предпазвайте от кражби и измами. Избягвайте хазартни игри, за да не загубите голяма сума пари. На 11-ти Марс навлиза в знака Скорпион и около месец и половина ще оказва по-неблагоприятно влияние във взаимоотношенията с много хора. Възможни са конфликти, конфронтация с конкуренти / опоненти. А не са изключени и неприятности с властта. Често ще чувствате раздразнение, а и безсилие да противодействате, защото някои хора ще действат доста прикрито и подмолно. Трябва търпение и разговори, преговори, а не чрез агресия и нападки. Може да има промени на работното място или да започнете нов работен проект. Промените този месец ще почувстват предимно от априлските Телци. Разчитайте на подкрепа от близките.

БЛИЗНАЦИ – вие много по-лесно ще общувате с хората и ще получавате подкрепа от страна на близките си във всяко действие или начинание. По-важните дела свършете до 11 октомври – Марс във Везни отваря всички врати пред вас. След 11-ти някои от представителите на знака ще са изключително ангажирани на работното място, а други ще имат да разрешават семейни въпроси. Пари няма да ви липсват, но може да се появят и някакви непредвидени разходи в семейството. Около 28 октомври и след това се грижете повече за здравето си. Предпазвайте се от инфекции. Ако имате неуредени въпроси и се налага взаимодействие с институции, не отлагайте решаването им. Имате нужда от почивка и е препоръчително в края на месеца и в началото на другия да се изолирате малко, за да се съхраните. Тогава е подходящо време за приключване на творчески или работен проект.

РАК – периодът до 11 октомври е по-противоречив само за родените след 11 юли. Акцентът е върху дома, семейството и недвижимото имущество. Възможни са грижи около член на семейството / родител при някои от вас, а при други ремонти в дома или просто напрежение в ежедневието. Ако отсъствате от дома си в някои от почивните дни вземете превантивни мерки срещу обири. Преди да излезете проверявайте за неизключени уреди. След 11 октомври навлизате в много успешен период. Появява се възможност да осъществите покупко-продажба на автомобил или имот, да пътувате и се забавлявате. Ще имате много емоционални преживявания както в любовта, така и с децата си. С лекота ще общувате с околните. Интуицията ще ви помага да различавате фалша и измамата от истината. Приятели ще ви помагат и можете да изпълните много от мечтите си, особено за нов дом.

ЛЪВ – първата седмица на месец октомври е по-успешна и с възможност да уредите някои важни финансово-документални въпроси. Между 10 и 17 не се поддавайте на изкушения и не харчете пари за излишни неща. Предпазвайте се от измамници. Марс в Скорпион от 11 октомври ще повиши напрежението при вас и често може да избухвате емоционално. Възможни са конфликти в семейството, грижи около родител. Вземете мерки срещу течове в дома / проблеми с канализацията, които да наложат ремонт и повече разходи. Някои от вас може да предприемат преместване в друго жилище или населено място. През втората половина на октомври ще почувствате желание за промяна в приоритетите. Добър период да развиете - разгърнете свои таланти, започнете курс за допълнителна квалификация или обучение във ВУЗ. Няма да ви е спокойно, но с предпазливост и търпение ще се справите.

ДЕВА – между 10 и 16 октомври избягвайте естетически корекции, други козметични процедури, нова козметика, и всякакви промени по отношение на кожата, лицето, цветът на косата и т.н. Втората половина на месеца ще е доста по-спокойна и ползотворна. Някои от вас ще променят работа, други ще подписват важни договори или ще предприемат пътуване, трети ще имат много динамика в контактите. Не е изключено и да преминете през конкурс за настоящата или за по-добра длъжност към края на този или през следващия месец. Лунното затъмнение на 28-ми ще засили малко напрежението, но нямате повод за притеснения, защото всичко ще завърши добре за вас. Между 27 и 31 октомври избягвайте конфликти и пътуване на дълъг път. А ако е наложително, проверете преди път автомобила си за изправност. Може ремък или маркуч да се скъса, както и други проблеми да се появят.

ВЕЗНИ – Марс във Везни през първите десет дни на месеца ще оказва по-стресово влияние единствено на родените след 11-12 октомври. Реакциите ви може да са непредвидими и да усещате силно нервно напрежение или желание за риск. Въздържайте се и бъдете предпазливи. Ежедневието ще е динамично и се налага да се действа в различни направления. Слънчевото затъмнение на 14-ти е белег за важни събития и промени в близките 1 до 6 месеца за родените между 12 и 16 октомври. Не се натоварвайте физически и психически на 14-ти. След 11-ти Акцентът ще бъде върху финанси и собственост. На някои от вас може да се наложи да плащат някакви застраховки или глоби за нарушения, а други да уреждат наследствени имущества или да теглят кредит. Ако очаквате някакво финансиране, то сега може да го получите. Грижете се за здравето си и почивайте повече.

СКОРПИОН – след 11 октомври постепенно ще чувствате прилив на енергия, тъй като Марс ще премине във вашия знак. Ще имате сили и желание за повече активност и ще проявявате смелост в постигане на целите. От късните часове на 22-ри и Меркурий навлиза в Скорпион, а това вече изисква много внимание както в общуването с околните, така и при шофиране / пътуване. Може да възникват и конфликти, затова бъдете търпеливи и не критикувайте остро. Езикът става пиперлив и се изострят нервите, поради повишените очаквания на обкръжаващите ви. Спазвайте законите и правилата, за да не си навлечете неприятности със закона или с контролни органи. Превантивно приемайте витамини и добавки за подсилване на имунитета, за да избегнете на по-късен етап вирусни инфекции. В края на този или другия месец – приключване на взаимоотношения или съдебен спор.

СТРЕЛЕЦ – първата половина на месец октомври е изпълнена с много положителни преживявания, с нови приятелства и бизнес партньорства. Чувствате се енергични и вдъхновени от много нови идеи за бъдещето – лични и бизнес. Имате добри възможности да осъществите много от тях през следващите 6 месеца. След 10-ти трябва да бъдете по-концентрирани и внимателни във финансовите дела и в отношенията с колеги и подчинени. Хора, които считате за свои добри приятели, могат да действат задкулисно и да ви разочароват. Не се доверявайте. Някои от вас в края на този или през другия месец ще предприемат промени в работата или да сменят офис/склад и т.н. Непременно направете и профилактични прегледи, ако забележите симптоми в здравословен план – уязвими са гърлото, щитовидната жлеза и хората с ендокринни заболявания – диабет, хипертония и т.н.

КОЗИРОГ – повече трудности и напрежение в ежедневието ще имате до 11 октомври включително – най-вече родените след 10 януари. Възможни са проблеми и грижи в семейството, около роднина или на работното място. Внимавайте за инциденти, сбивания и наранявания. След 11-ти имате по-добри възможности за постигане на целите и можете да разчитате на подкрепа. Но въпреки това трудно ще постигате разбирателство с колеги до 22 октомври. Избягвайте пътувания и конфликти между 20 и 22. Работете внимателно с документи и информация. Предпазвайте се от измами и хакерски атаки. Финансово ще сте по-стабилни през втората половина на октомври - ще се радвате на добри приходи, а може да се появи и възможност за допълнителни доходи. Родените в края на декември ги очакват добри новини свързани с децата. Не е изключено и да срещнете нова любов в живота си.

ВОДОЛЕЙ – през първите 10 дни звездите са по-благосклонни към вас по отношение на работата и имиджа ви, пътуванията, комуникациите, уреждането на документи и договорни отношения. Възползвайте се от енергията им и свършете по-важните неща. След 11 октомври Марс вече е в Скорпион и ще повиши напрежението за около месец и половина в тези сфери. Ще се появяват трудности и хора, които ще се стремят да ви вредят. Между 10 и 12 октомври бъдете изключително внимателни в партньорските отношения и с финансовите дела. Възможни са загуби и конфликти. Ако имате ипотечен кредит погрижете се за вноската, за да не си създадете неприятности с банката в края на този или през следващия месец. Затъмнението на 28-ми акцентира домът, семейството, родителите и вашият личен живот - предимно на родените в края на януари. Грижете се и за здравето си.

РИБИ – до 11 октомври не е препоръчително да предприемате пътувания, особено извън страната или да очаквате положително развитие по въпроси, свързани с чужбина. Между 1 и 4 не се доверявайте на никого и се предпазвайте от измами. Между 10 и 13 внимавайте за кражби и конфликти с партньори или опоненти. След 12 октомври звездите се подреждат за вас по-благоприятно, особено по отношение на парите и всякакви финансови въпроси, взаимоотношения с чуждестранни партньори и приятели. Бавно и постепенно напрежението спада и грижите намаляват. Взаимоотношенията с околните ще се стабилизират след 16-ти. В края на този или в началото на другия месец успех в комуникациите, сделките, в договорните отношения или взаимоотношенията с най-близките роднини. Може да осъществите важна покупко-продажба или да вземете изпит.
 
ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:
 
Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – след 15:32 ч. на 5, 6, 7, 13, 14, 15 до 14:04 ч., 21 и 28 октомври до 14:44 часа.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 3, 4, 5 до 15:32 ч., 10 след 15:02 ч., 11, 12, 18, 19, 24, 25, 26 до 13:01 ч., 30 след 17:08 часа и 31 октомври.

Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 2, 8, 9, 10 до 15:02 ч., 15 след 14:04 ч., 16, 17, 22, 23, 28 след 14:44 ч., 29 и 30 октомври до 17:08 часа.
 
ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2023: 

Ø  Последна четвърт – 06.10.2023 – 16:47 часа – Луна в Рак
Ø  Новолуние и слънчево затъмнение – 14.10.2023 – 20:55 часа – Луна във Везни
Ø  Първа четвърт – 22.10.2023 – 06:31 часа – Луна в Козирог
Ø  Пълнолуние и лунно затъмнение – 28.10.2023 – 23:24 часа – Луна в Телец
 
ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“: 

01.10.2023 от 00:49 ч. - 01.10.2023 до 04:18 ч.
03.10.2023 от 04:19 ч. - 03.10.2023 до 08:03 ч.
05.10.2023 от 09:34 ч. - 05.10.2023 до 15:32 ч.
07.10.2023 от 22:11 ч. - 08.10.2023 до 02:24 ч.
10.10.2023 от 12:36 ч. - 10.10.2023 до 15:02 ч.
12.10.2023 от 23:10 ч. - 13.10.2023 до 03:22 ч.
15.10.2023 от 10:01 ч. - 15.10.2023 до 14:04 ч.
17.10.2023 от 18:43 ч. - 17.10.2023 до 22:36 ч.
19.10.2023 от 22:02 ч. - 20.10.2023 до 04:55 ч.
22.10.2023 от 09:00 ч. - 22.10.2023 до 09:06 ч.
23.10.2023 от 22:04 ч. - 24.10.2023 до 11:33 ч.
26.10.2023 от 09:39 ч. - 26.10.2023 до 13:01 ч.
28.10.2023 от 11:20 ч. - 28.10.2023 до 14:44 ч.
30.10.2023 от 13:35 ч. - 30.10.2023 до 17:08 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа.

Марги Паскалева