Какво вещаят звездите за януари

За много хора първият месец на годината подсъзнателно означава настъпването на ново начало

Актуални новини
09:00 - 01 Януари 2023
6410
Какво вещаят звездите за януари

Януари е един от най-важните месеци по отношение на хороскопа. За много хора това подсъзнателно означава настъпването на ново начало, когато можете да отворите нова страница. Можете да започнете да пишете на тази страница и от вас зависи как ще изживеете живота си. Предлагаме ви астрологичната прогноза за първия месец на 2023 г., направена специално за читателите на Lupa.bg от Марги Паскалева.

ОВЕН – комуникацията през месец януари е по-затруднена и изисква от вас да бъдете по-наблюдателни и отстъпчиви, да изслушвате хората и да избягвате конфронтация. Възможни са също затруднения в работата, забавяне на поръчки, допускане на грешки при работа с документи и информация, проблем с автомобила или с битова техника. До 19 януари периодът е подходящ за поправяне на минали грешки, ревизии, реорганизация и преустройство в бизнеса, ремонтни дейности в дома или по автомобила. Появяват се нови идеи за бъдещето. Разчитайте на подкрепа от страна на приятел или високопоставена личност. Но не стартирайте нищо ново и не правете големи капиталовложения преди 19-и. Чувствате се харесвани и желани, не давайте повод за ревност. Между 13 и 17 януари внимавайте за конфликти в семейството, в любовните връзки и бизнес партньорствата. 

ТЕЛЕЦ – Новата 2023 година стартирате малко по-трудно – на работното място в отношенията с колеги и началници, както и в интимните или бизнес отношения. Марс в Близнаци още дълго ще ви „люлее“ финансово и ще ви кара да се чувствате по-нестабилни. Околните ще ви дразнят с нестандартните си идеи и поведение – трудно приемате новостите. Но времената са такива, че се налага да се приспособявате към промените. Комуникацията не е затруднена. При някои от вас може да има забавяне изплащането на заплати или хонорар. Дните до 19-и не са благоприятни за вас за внос и износ, подписване на дългосрочни договори и взаимодействие с чуждестранни партньори, планови операции (особено на 15 и 16), издателска дейност и пътуване на дълъг път. Вие сте здравомислещи, разчитайте на стари приятелства и партньорства, доказали своята лоялност в годините.  

БЛИЗНАЦИ – до средата на месец януари бъдете по-сдържани в изказванията и действията си. От вас се изисква повече гъвкавост и адаптивност. Нови начинания и по-смели действия – след 19-и. Проучвайте, обмисляйте добре, изслушвайте другите. До тогава периодът е подходящ за самоусъвършенстване, корекции, реконструкции, дребни ремонти, ревизии,  рефинансиране и т.н. След 21-ви имате около две седмици, през които да се възползвате успешно от всяка възможност, за да реализирате своите мечти. Ще получите и подкрепата на хора с новаторско мислене като вас. Енергия и ентусиазъм няма да ви липсват. Децата ще ви радват със своите успехи. Очакват ви вълнуващи моменти с тях и с любимите ви хора, придобивки в семейството. Болшинството от вас няма да се чувстват нестабилни материално и имат шанс за по-добри печалби. Ползотворни контакти с хора зад граница.  

РАК – първите два дни на Новата година за вас, скъпи Раци, са изключително емоционални. От вас зависи дали ще са положителни или не преживяванията. Не проявявайте собственическо чувство и ревност. Не реагирайте твърде емоционално и не приемайте казаното от другите лично. Така ще си гарантирате много по-позитивни емоции, с дълбока обич и преданост от страна на близките. Марс и през този месец не е особено благосклонен към вас, пазете здравето си. Предпазвайте се от интриги и клюки, от спорове с роднини. А ретроградният Меркурий до 19 януари ще затруднява общуването ви с хората. Не е добър периода до тогава за нови договори, покупка на техника, дълъг път. Но е добър за преподписване на изтичащи договори, за ремонти по автомобила или битови уреди / домашна техника, явяване на поправителни изпити, връщане на дълг / жест към някого.  

ЛЪВ – въпреки ретроградните Марс и Меркурий, които за болшинството от хората ще носят трудности и объркване в отношенията с другите, при вас има шанс да мине по-леко. Бъдете по-изпълнителни на работното място, довършете някои поизостанали задачи и ангажименти до 19 януари. Проявявайте повече търпение и разбиране към колеги и роднини. Не е изключено да предстои реорганизация в работата / фирмата, съкращения на персонал и други промени, техника или машини да излязат от строя. След 20-и ограниченията постепенно ще изчезнат, а Юпитер в Овен ще ви носи повече късмет, особено на онези от вас, които работят с чуждестранни фирми и партньори, в сферата на рекламата и издателската дейност, вносът и износът на стоки; за юристите, преподавателите, учените. Взаимоотношенията се успокояват, а делата ще вървят по план.

ДЕВА – вниманието ви ще бъде насочено през месец януари най-вече към работата ви и към желанието ви да имате по-стабилен авторитет. Не се очакват някакви сериозни конфликти и неразбирателства, но може да има лек застой или забавяне на важни дейности в работата. Приоритет ще са също вашите деца и внуци. Марс в Близнаци ще внася от време навреме малко напрежение в ежедневието и работата, но можете да компенсирате с подкрепата и обичта на своите близки и любими хора. Намирайте време за забавления и почивка, излизайте по-често сред природата. Тя ще ви зарежда с нужната енергия и позитивно настроение. Ще се радвате на топлота в отношенията и на придобивки в семейството. След 25 януари навлизате в малко по-неблагоприятен период по отношение на финансите и партньорствата. Не харчете излишно и внимавайте за кражби или измами. 

ВЕЗНИ – за важни действия, начинания и изяви месецът не е най-подходящ за вас, нито за капиталовложения. Едва след 19 януари можете да стартирате нещо важно за вас, да уредите документални и финансови въпроси. До тогава периодът е благоприятен за дребни ремонти у дома, за довършване на някакви дейности и реорганизации. Не купувайте нова техника за дома. Обърнете повече внимание на дома и семейството, на техните желания и нужди. Може член от семейството да се завърне от далечно пътуване или стар приятел да ви посети. Емоционално и физически сте стабилни, енергични. А след 20 януари ще сте още по-ентусиазирани и се появяват нови възможности за развитие и постижения. Венера във Водолей и Марс в Близнаци на много от вас ще донесат добри финансови постъпления и придобивки в семейството. Любовта и брачните взаимоотношения са изпълнени с топлота.

СКОРПИОН – в периода до около 20 януари е важно да поправите някои минали грешки и да подобрите взаимоотношенията си с близък роднина или съсед, с когото на по-ранен етап сте имали пререкания или недоразумения. Учащите сега имат шанс да поправят оценките си и да вземат невзет до момента изпит. Проверете договорите си за услуги и ако има такъв, чийто срок изтича, подновете го, но не подписвайте нови до 19-ти включително. Това важи и за нова работа, освен ако не е временна или сезонна. Работете внимателно с документи и информация, предпазвайте се от хакерски атаки и вируси. Обърнете внимание на здравето, направете нужните профилактични изследвания. От вас се изисква поне до 26-и да сте по-гъвкави и да се приспособявате. Не сте в добра позиция за налагане на мнение. След 25-и Венера в Риби ще внесе топлота в любовта и връзките, финансова стабилност.

СТРЕЛЕЦ – обърнете сериозно внимание кои са важните за вас хора в живота ви, на своите финанси и лични ценности до 20 януари. Ако имате личен бизнес, задължително извършете ревизия, защото може да възникне проблем с документални грешки на служители или да разберете за парични липси / злоупотреби. Проверявайте добре всичко, ако работите с партньори и доставчици на стоки. При някои от останалите Стрелци, работещи на трудов договор, може да имат забавяне на заплати или хонорари. Ако имате кредити, не е изключено да се затрудните с месечната вноска. Не взимайте и не давайте пари в заем този месец. Сега е време да върнете нещо дължимо към някого – пари, вещ или жест. Най-хубавото и позитивно е позицията на Юпитер в огнения знак Овен, който до средата на май ще ви носи много късмет и придобивки – успехи, нова любов / брак или деца в семейството. 

КОЗИРОГ – скъпи Козирози, време е да промените нещо в себе си и начина си на общуване или мислене. Време е също така да се погрижите за своите здравни навици и ако е нужно, да ги коригирате и промените, за да сте здрави. До около 20 януари доста неща може да се объркват и забавят в работата, поради независещи от вас причини – липса на работа, забавяне на поръчки и други. Потърсете свои или на служители (ако имате бизнес) грешки и ги поправете. Добър период за реорганизация и промени във фирмата. Концентрацията ви е добра и мисленето задълбочено. Разчитайте на вътрешния си глас. Имате възможност да изчистите пропуските и грешките си, а след 20-и да сложите ново начало на пътя си. До тогава не предприемайте нищо ново, което искате да има успех и не извършвайте планови операции или пластични корекции. Излизайте често сред природата, пазете се от простуди. 

ВОДОЛЕЙ – ще чувствате вдъхновение и ентусиазъм. Ще възникват много нови идеи за бъдещето. Звездите този месец са благосклонни към вас, но не забравяйте, че Марс е ретрограден до 13-и, а Меркурий до 19 януари. Те не благоприятстват нови начинания, покупка на техника за дома / офиса или автомобил, подписване на нови договори (включително брачни или за нова работа). Можете да изплатите дългове, да се занимавате с творческа дейност, да подобрите взаимоотношенията си с любим човек или с някое от децата си, ако са възниквали предишни спорове. Изпитвате желание да се харесвате на хората, да си купите нова дрешка или бижу. Направете го, променете нещо във външния си вид. Ще бъдете като магнит за противоположния пол, харесвани и обичани от близките си. Ще се радвате на положителни преживявания, придобивки и топли във взаимоотношения.

РИБИ – ретроградното движение на Марс приключва на 13 януари и бавно, но постепенно личните и семейни грижи ще започнат да отшумяват. Ретроградният Меркурий пък до 19-и може да промени отношението ви към приятел или целите ви за бъдещето. Но той е в Козирог и ще ви помага да мислите по-трезво и задълбочено. Добре е да преосмислите целите си, ако е нужно да загърбите някой от приятелския си кръг, който ви натоварва емоционално или ви оказва лошо влияние. Някои от вас може да срещнат и стар приятел от ученическите си години или партньор от миналото. Ако сте обвързани, не ви препоръчвам да се връщате към приключили връзки и взаимоотношения. Всяка тайна има опасност след 25-ти да излезе наяве и да възникнат проблеми с постоянния партньор. Юпитер в Овен може да донесе повишение на заплатата след 23 март, затова сега работете усърдно и отговорно. 

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 6, 7, 13, 14, 15, 20, 21, 26 и 27 януари.
Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 2, 8, 9, 10, 16, 17, 22, 23, 28 и 29 януари.
Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 3, 4, 11, 12, 18, 19, 24, 25, 30 и 31 януари.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2023:  

Пълнолуние – 07.01.2023 – 01:08 часа – Луна в Рак
Последна четвърт – 15.01.2023 – 04:10 часа – Луна във Везни
Новолуние – 21.01.2023 – 22:53 часа – Луна във Водолей
Първа четвърт – 28.01.2023 – 17:18 часа – Луна в Телец

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

03.01.2023 от 00:16 ч. - 03.01.2023 до 04:44 ч.

05.01.2023 от 02:07 ч. - 05.01.2023 до 16:15 ч.

08.01.2023 от 00:23 ч. - 08.01.2023 до 04:40 ч.

10.01.2023 от 03:52 ч. - 10.01.2023 до 17:15 ч.

13.01.2023 от 01:06 ч. - 13.01.2023 до 04:56 ч.

15.01.2023 от 10:39 ч. - 15.01.2023 до 14:08 ч.

17.01.2023 от 16:27 ч. - 17.01.2023 до 19:33 ч.

19.01.2023 от 12:09 ч. - 19.01.2023 до 21:11 ч.

21.01.2023 от 17:52 ч. - 21.01.2023 до 20:29 ч.

23.01.2023 от 12:19 ч. - 23.01.2023 до 19:36 ч.

25.01.2023 от 18:11 ч. - 25.01.2023 до 20:48 ч.

27.01.2023 от 23:01 ч. - 28.01.2023 до 01:42 ч.

30.01.2023 от 07:52 ч. - 30.01.2023 до 10:35 ч. 

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева