Каквото и да реши ЦИК ще е като предизборен дразнител

В 17:00 часа изтече срокът, който Централната избирателна комисия даде на двете коалиции „Движение за права и свободи - Ново начало" и „Демокрация, права и свободи - ДПС" да представят документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им

Новини
18:02 - 07 Септември 2024
1255
Каквото и да реши ЦИК ще е като предизборен дразнител

„От този час нататък, каквито и решения да вземе ЦИК по отношение на ДПС, те ще звучат като предизборен дразнител, но няма да имат правна стойност. Всичко е в полето на Върховния административен съд”. Това заяви журналистът Илхан Андай по НОВА относно казуса с регистрацията за изборите на двете фракции на партията.

В 17.00 ч. в събота изтече срокът, който Централната избирателна комисия даде на двете коалиции „Движение за права и свободи - Ново начало" и „Демокрация, права и свободи - ДПС" да представят документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им.  Това се наложи, тъй като според изискванията на Изборния кодекс една партия може да участва във вота само в една коалиция. В момента ДПС присъства и в двете коалиции.