Кали проговори за Камелия

Фолк певицата коментира все още актуалната тема за отказа на DJ Мартен да пусне любимото парче на Джокович – „Луда по тебе“

Нещо за четене
11:33 - 03 Октомври 2024
3179
Кали проговори за Камелия

Фолк певицата Кали коментира все още актуалната тема за отказа на DJ Мартен да пусне любимото парче на Джокович – „Луда по тебе“, и даде своето мнение защо се вдигна толкова шум около създалата се ситуация.

“Това е една тема, която не трябва да бъде прескачана, а да бъде дискутирана все по-често. Аз съм човек, който обича да чете книги и мога да дам пример с книгите на Розмари Де Мео – „Стопанката на Господ“ и „Зарана“, където е засегната темата за българщината и това кои сме, къде сме и към кой корен принадлежим. Потичат ми сълзите, докато чета тези редове: „Всички тия са българи, Райно! Всички до един! Не им се сърди, че не могат да го рекат. Не забравяй, че понякога Корена страшно боли! От срам, от гняв, от обида, от вековна рана незараснала… И те избират да се откажат от него. За да не боли, за да е по-лесно и си измислят друга приказка за друг корен. От туй не свършва света!“ По този повод, отказът на DJ Мартен е нещо заложено в нас – проблемът, че не е пожелал да пусне тази песен не е проблем на него, а на едно цяло общество, което се срамува да се нарече българи и се срамува да каже, че харесва попфолк. Аз никога не съм се срамувала от чалгата, както са ме обвинявали, а от това, че някои ходят на участия и не пеят, а пускат плейбек! Целият балкански народ около нас свири жива музика, а ние ходим с лаптопи” – казва певицата пред “Труд”.

По повод ситуацията, че любимата песен на Джокович, в изпълнение на Камелия, не прозвуча на това събитие, въпреки молбата му, Кали коментира така:

“Срамота и негостоприемство! За пореден път показваме, че сме сноби. Човекът – световен номер едно е дошъл да ни направи кеф, а ние не щем да му върнем жеста! Не знам, Мартен ли е, Мартин ли е диджеят, но съм виждала клипчета в социалните мрежи от Сан Ремо – как целият симфоничен оркестър свири на живо и посреща великия Ибрахимович с „Луда за тобом“! Това е песен на Лепа Брена и със сигурност Джокович си я поиска на български, за да ни направи кеф. Гледала съм и как Новак и другите сръбски тенисисти се радват след победата си в ATP Cup, като слушат „Луда по тебе“ на Камелия и вдигат българския трикольор, а ние не щем да му пуснем тази песен! Срамно, много срамно!”

Кали и Камелия ги свързва и това, че са били водещи на популярното телевизионно предаване от преди години „Споделено със…“, дори са имали идея да правят дует.

“Камелия е страхотна, трябваше и дует да направим! В много добри отношения сме с нея и я подкрепям почти във всичко, вкл. и в изказванията, които прави. Много ми допада това, че не се страхува да се заяви коя е и не плаща данък обществено мнение – успява хем да сподели щастието си с всички, хем да се съхрани да не й го разрушат. Също така, Камелия е от малкото певици, които правят своите участия на живо – била съм и мога да го потвърдя. Много е готина” – обясни изпълнителката на “4-4-2”.

Признава, че й е убегнал хейта по адрес на Джокович, който веднага след въпросната случка бе нападнат по форумите с етикети, като „чалгар“ и „антиваксър” и заявява:

“Не бях разбрала за това. Аз лично се възхищавам на хората като Джокович, които могат да живеят живота си по неговия начин – този човек с цялата си известност, успява да провокира само усмивки у хората, които го гледат. Тези, които го наричат „чалгар“, да се опитат да постигнат неговите успехи, да овладеят нивото на неговия интелект и умението му да разсмива публиката в неговия спорт и чак тогава да го категоризират. Моят среден син Марк, който е много интелигентно дете и добър математик, а какъв чалгар е – понякога чак мен ме хваща срам! (Смее се.) Питам го защо, а той: „Музиката е средство за забавление, мен тази музика ме забавлява. Ти я слушаш, за да се разтовариш и изразходваш негативните си емоции.“

“За съжаление в България основно се раздухват негативните новини, а Григор е супер и наистина трябваше да се наблегне повече на него, все пак ако не беше той, нямаше и Джокович да играе тенис тук” – казва още певицата.