Кали се извини, няма да се маха от чалгата

Няма да правя повече такива изявления, обеща певицата

Нещо за четене
14:40 - 25 Август 2023
4006
Кали се извини, няма да се маха от чалгата

“Когато хората видят образа Кали, те очакват попфолк, чалга, забавна музика, а когато се опитам да направя нещо различно от “4-4-2” и сякаш отказват да възприемат и слушат, което е тъжно. Изкуството не трябва да се клишира и поставя в рамка, на творецът трябва да му се даде свобода. Новите ми песни може да са стигнали до по-малка част от хората, но се радвам че няма нито един негативен коментар, което означава че всъщност е добро изкуство. Аз харесвам повече меланхоличната музика, но когато попитах сина ми Марк защо слуша чалга, той ми отговори: “Защото ме забавлява!”, а Марк е много интелигентно момче, учи в Математическа гимназия и е с висок бал. Съгласна съм с мнението, че чалгата не възпитава ценности, но забавлява. Може би затова не ми се получава с песните в различен стил, защото хората очакват от Кали именно забавление, което не ме отказва да правя по-сериозна музика” – заяви Кали, която не се е отказала от фолка.

Въпреки това, хитовата певица е категорична, че ще продължава с музикалните експерименти и заявява: “О, такива щуротии и лудости се въртят в главата ми, свързани с реализирането на добри музикални проекти”.

Кали поднесе извинение на феновете заради изразеното й мнение в “Шоуто на Николаос Цитиридис”.

“Държа да се извиня на всички попфолк фенове, които погрешно разбраха думите ми в предаването на Цитиридис, след което излязоха статии със заглавия, че слагам хикс на чалгата. Моята идея беше да сложа хикс на представянето ми по клубовете с плейбеци и лаптопи и да направя по-различна музика, която да не прилича на сръбско и гръцко. И да, казах, че няма да пея повече чалга, извинявам се, била съм в такъв творчески период. Няма да правя повече такива изявления, затова се появи “Тук”, а след това и “Лукс”, която е в съвсем различен стил. Сега трябва да излезе ремиксът на “Тук”, който е в техно вариант с испански текст и се получи изключително добре. Много колеги са ми споделяли, че си седят мирно на дупетата и правят попфолк и кючеци, защото това върви, а не че това им се пее” – обясни позицията си тя.

Кали коментира пред “Труд” и големия шум и общественото недоволство, което се вдигна покрай чалга кавъра на “Моя страна, моя България” от Кристофър Галовски, който изпълнителят определи като мирен протест и молба към нашите управляващи.

“Смятам, че има неща, които не бива да бъдат пипани по никакъв начин – те са като стожер на нашата култура, събуждат българския дух и ни идентифицират като нация. По-добре да измисли друга песен за родната ни страна в ритъма, в която е направил този кавър. Такива вечни песни не трябва да се пипат от никой, но например опита на Дара Екимова да преработи “Остани” на Паша Христова е добър. Ако Кристофър е направил кавъра, за да се заговори за него – много известни наши личности също са станали популярни по този начин, но аз не уважавам този пиар. Търсенето на слава по такъв начин, или чрез показване на телеса и на скандал – това не е моят начин. Да, аз съм провокирала общественото мнение по повод моя личен живот, но никога не съм го търсила, просто съм отговаряла на въпроси, които ми задават” – на мнение е певицата.