Калин Врачански е жив, ликуват феновете на "Братя", задава се "Братя-3"

Култура
01:17 - 21 Май 2021
36624
Калин Врачански е жив, ликуват феновете на "Братя", задава се "Братя-3"

Въпросът, който феновете на сериала "Братя" си задаваха през целия втори сезон: "Жив ли е героят на Калин Врачански - Борис Донков?" намери своя отговор във финалния епизод - да, жив е, макар и да е в тежко състояние. Финалът на "Братя-2" отново бе драматичен, емоционален и кървав, подобно на финала на първия сезон, но също така даде и заявка за продължение на криминалната история. Така че да се готвим за "Братя-3", потриват доволно ръце най-запалените фенове на сериала.

И продуцентът на филма Краси Ванков, и актьорите се усмихват на въпроса дали ще има продължение на филма, а само казват, че се надяват това да се случи. Драматичната развръзка в "Братя-2" всъщност е и завръзка, водеща към продължение на историята на героите, с които зрителите живеят.

Телеманиаците обаче са убедени, че такъв ще има, защото героинята на Йоанна Темелкова - Лора откри бившия си мъж Борис, прикован на болничното легло и с увредени бели дробове от дълъг престой в езерото, в което бил хвърлен в опит да бъде убит.

Оказа се, че братът на Драго/Денис Топал, изигран от Владимир Михайлов, е бил укриван дълго време от майка им Снежа (Деляна Хаджиянкова). А в моментите на просветление Борис е произнасял само името на Лора. "Остани до него или си тръгни от живота му завинаги", каза Снежа на Лора.

Ще оцелее ли все пак Борис и ако да, какво ще се случи между него и Лора, ще се борят ли отново да бъдат семейство - тези въпроси изникнаха на финала на "Братя-2" и логично би трябвало да намерят своя отговор в "Братя-3".

Борейки се за втори шанс, героят на Владимир Михайлов осъзна, че опитите му да започне на чисто, в момента са обречени на провал. Огромна бе болката му от загубата на всичко най-ценно, в което той е вярвал – връзката с Лора, загубеното дете и доверието на майка му.

Допълнително го съсипа и мисълта, че толкова време е искал да уязви и срине своя брат, а в крайна сметка, точно Борис е жертвал себе си, за да спаси него. Чувството за вина и огорчение го разяждаше и постепенно се превърна не в смирение, а в желание за отмъщение заради несбъднатите мечти.

Денис взе драматично решение за живота си, от което зависи как ще продължи оттук нататък. Вместо да застреля бившата си любовница - фаталната украинка Юлия - дъщеря на убития от брат му мафиотски бос Фьодор Опланчик, Топал застреля съдружника на Юлия - Райков. И се хвърли в обятията на украинката (Лора Христова).

Още някой достигна до ръба на пропастта и това е Калин (Стойо Мирков), който постепенно осъзна, че напълно е изгубил доверието и уважението на своето семейство. Изпил горчивата чаша на предателството до край, той се почувства по-узрял да прости и да пречупи гордостта си, приемайки както своите грешки и несъвършенства, така и тези на хората, които обича. Калин се опита да се свърже със сина си Симо (Мартин Петков), потърси начин да се помири и с Ива (Искра Донова), но тя вече бе приготвила куфара си да се изнесе от къщи.

Притиснат до стената от доскорошните си приятели, Симо бе подложен на унизителни провокации от местния наркодилър Кривия, който искаше да го смачка психически. И Денис Топал се притече на помощ на сина на Калин и му предложи работа при себе си.

"Драго и Лора направиха своя избор. Борис е жив, а Юлия беше пощадена от Топал.
Какво бъдеще ги очаква?" - този надпис се появи пък в официалния фейсбук профил на сериала, с което все пак продуцентите загатнаха, че готвят сезон 3.

По време на втория сезон в социалните мрежи най-много критики отнесе Йоанна Темелкова заради изборите на своята героиня Лора. „Имаше няколко човека, които бяха силно възмутени от изборите, които направи моята героиня - благодаря и на тях, защото успяхме да поговорим за това и да поразнищваме причинно-следствените връзки. Разбирам, че е трудно да отделите актьора от образа и ги сливате, но трябва да знаете, че аз в живота си не съм Лора и не съм сценарист“, сподели от своя страна самата актриса във видео обръщение в инстраграм.

"Третият сезон е задължителен!!! Двамата братя отново един срещу друг!", написа зрител във фен групата на "Братя" във фейсбук. "Евала! Ето на това казвам силен финал аз!", добавя друг. "Ще има трети сезон, не можахме да разберем Симо какво ще работи", смята фен на сериала.

Ето и още коментари "за" и "против" начина на развитие на историята в криминалната драма:

Сезон 3 идва... въпросът е, че ми омръзна Лора да си ги менка тия братя като мръсни гащи...

Много добър и неочакван финал. Ще има трети сезон. Симо ще тръгне по стъпките на Денис.

Защо ли останах с впечатлението, че Денис трябваше да убие Юлия, а не Райков. Съюзи се с врага. Гледа си интереса Денис, а не че му пука за Юлия.

Не мисля, че Денис заобича Юлия с тази целувка, просто ще я използва за свои цели!

Беше ясно, че ще има сезон 3 още от интервютата на Йоана Темелкова и други артисти по Нова. В този сезон показаха, че и най-големият злодей може да покаже доброто в себе си, под влияние на голявмта любов. Както, че и най-принципният и честен, може да стане отблъскващ, когато сърцето му е изпълнено с гняв и омраза. Ако Лора беше казала по телефона, че може би Борис е жив, Денис сигурно щеше да убие Юлия, както беше първоначалният му план.

Чакаме трети сезон, Лора с кого ли ще бъде този път?! Много обича тази жена бе, всички по много ги обича.

Абсолютна боза. Дано да няма трети сезон!

Очевидно Калин Врачански не иска да играе в сериала. За това и този толкова странен и скучен втори сезон. Явно сценаристите са били изненадани и това са успели да измислят. И не виждам как може да се направи още един сезон без главния герой. За това мисля, че това е краят. И по-добре ако цял трети сезон ще гледам Борис в кома и евентуално на финала да си отвори едното око.

Който не иска да гледа сериала да смени канала! Що за егоизъм? Някой си не искал да гледа и всички да се съобразяват с това?!

Като гледам как завърши втори сезон няма тема с продължение както бе в първи сезон. Което ме води за съжаление към друга мисъл, че засега не мислят за трети сезон!

Последната серия беше най-хубава! Чакам трети сезон, но дано да е с по дълги серии и да има повече движение в тях, не само в последната! Страхотна актьорска игра!

Давай режисьореее, очакваме трети сезон с по-дълги серии и повече развитие в тях!