Калканджиева: Дано Мъск не ми сложи чип

Понеже гледам много научна фантастика, се притеснявам да не започнат нещата от филмите да се случват в реалността точно по този начин - заяви миската

Нещо за четене
17:50 - 01 Юни 2023
4276
Калканджиева: Дано Мъск не ми сложи чип

Илон Мъск обяви, че започва чипиране на мозъците на тежко болни хора с парализирани крайници. Целта е по този начин да се намали болката им, както и да получат по-добра медицинска помощ. Дали това е началото на чипирането на човечеството? Трябва ли да се притесняваме от подобна перспектива? Или тя трябва да се прави само при наистина тежко болни хора?

Изцяло "за" слагането на чипове в човешките мозъци, когато това е с медицинска цел, е Жени Калканджиева.

"Това обаче няма нищо общо с факта, че не понасям Илън Мъск! Не може един човек да си изпраща колата в космоса, а хора в Африка да гладуват. Това са едни такива леки абсурди. Струва ми се, че прекалено много се е насочил към космоса, все едно че тук, на земята, всички ще умираме - каза още бившата шеста в света по красота българка. - Но специално това негово дело е страхотно и ще е само от полза на всеки човек, който има нужда", убедена е Калканджиева.

Шестата в света обаче не спести опасенията си, че "покрай това да не почнат да ни чипират всички".

"Понеже гледам много научна фантастика, се притеснявам да не започнат нещата от филмите да се случват в реалността точно по този начин", добавя Жени Калканджиева.