Калканджиева: Съсипаха „Мис България“!

Как така чужденец ще дойде да прави в България конкурса, възмутено заяви Жени Калканджиева

Нещо за четене
18:10 - 18 Юли 2024
2395
Калканджиева: Съсипаха „Мис България“!

„Много ме е яд за „Мис България“! Съсипаха го този конкурс. Името „Мис България“ са го дали на един чужденец! Как така чужденец ще дойде да прави в България „Мис България“, възмутено заяви Жени Калканджиева.

Самата Евгения дълги години се е занимавала с организацията на националния ни конкурс за красота. Тя започва през 1998 г. и го организира до 2015-а, когато решава, че вече не иска да се занимава с „Мис България“, тъй като е уморена от тежестта на конкурса. Така с него се заема Ирина Папазова, която си е партнирала с Калканджиева. През 2023 г. в „Мис България“ се намесва чуждестранно влияние - френският продуцент Гаел Бонел Санчез.

Аз когато правих „Мис България“ беше много трудно, но съумях да обединя конкурсите, вземайки лиценз за „Мис България“, „Мис Европа“, „Мис Свят“ й „Мис Вселена“, и в тези години имаше една „Мис България“, а сега много хора дори не знаят имената на новите миски. В момента един държи лиценза за „Мис Свят“, друг държи името „Мис България“, трети държи лиценза за „Мис Вселена“. Не могат да се разберат помежду си и да направят един истински, хубав, национален конкурс“, сподели Жени Калканджиева.

„Всички правят едни халтури, едни глупости и както видяхме сега, на едната й взеха короната и я сложиха на другата. Не знам какво не се разбраха, но много момичета си мислят, че слагат короната и дотам. „Мис България“ трябва да бъде посланик на кауза. Освен снимките, рекламите и т.н. тя трябва да има и социална дейност и да присъства в медийното пространство с позитивни призиви“.