Камъкът Палермо разказва за извънземни

Управлявали на Земята 432 000 г.

Мистика
12:41 - 29 Декември 2021
4787
Камъкът Палермо разказва за извънземни

Камъкът Палермо е един от историческите документи, които дават сведения за най-старите времена на Древноегипетската цивилизация. В него се споменават онези мистериозни царе, сочени от археолозите като „митологични същества“.

Учени от Египет са открили артефакти, които предполагат, че нашата история, такава, каквато я познаваме, не е напълно вярна. И може да е била умишлено променена, за да прикрие истината.

Камъкът Палермо има седем фрагмента, разпръснати в няколко музея. Три от тези фрагменти се намират в археологическия музей в Палермо, Италия. Други три са в музея в Кайро в Египет. А седмият и последен фрагмент е в Лондонския университет в Англия, разказва Бургас нюз.

Камъкът Палермо се смята за един от основните източници за изучаване на Древен Египет. Точният рожден ден на този ценен източник остава неизвестен. Предполага се, че е направен по време на една от най-ранните древноегипетски династии преди повече от 5000 години.

Сред информацията, открита в Камъка на Палермо, има списък на царете преди първите династии на Древен Египет и съответните фараони от първите пет династии. Най-загадъчната част на камъка е мястото, където се споменават мистериозните царе, наречени от официалната наука „митологични същества“.

В текста, написан с йероглифи, се споменава списък от 120 царе преди първите династии. Те управлявали в период, преди Древен Египет официално да се счита за цивилизация.

Имената на тези загадъчни „древни богове“ или „митологични същества“, се споменават и в други по-съвременни египетски документи. Имената изглеждат така: 1) нечетливо име, 2) Seka, 3) Jaau, 4) Tiu, 5) Tyesh, 6) Neheb, 7) Uadynar, 8) Mejet, 9) нечетливо име.

Текстът е разделен на три хоризонтални реда. В горната част е показано името на владетеля от този период, в средата са описани събития като празненства, брой на добитъка и т.п. Долната страна показва годишните нива на река Нил, елементи от данъчното облагане на Древен Египет, церемонии, военни формирования и много други подробности за богатата култура.

Има много прилики между Камъка на Палермо и Торинския папирус. Папирусът е датиран към управлението на Рамзес II. В него се споменават имената на фараоните, царували в Древен Египет, предшествани от „боговете“, управлявали преди фараонските времена.

Забележителен е и със Списък на шумерските царе, датиран към 1800 г. пр. н. е. В нея се изброяват дузина „безсмъртни царе, слезли от небето“ и управлявали 432 000 години - от Сътворението до Потопа.

Всички текстове споменават „боговете“, които са дошли на Земята и са управлявали хиляди години.