Камала Харис обявява вицето си, тръгва от Пенсилвания

Фаворитката за президент има пълната подкрепа на демократите

Новини
08:18 - 06 Август 2024
1460
Камала Харис обявява вицето си, тръгва от Пенсилвания

Камала Харис е все по-близо до избора на кандидат за свой вицепрезидент. Очаква се тя да обяви своето решение в рамките на 24 часа.

Всички пътища към Белия дом минават през няколко колебаещи се щата, а Харис започва петдневната си обиколка в най-големия от тях - Пенсилвания, докато набира скорост за сблъсъка си с републиканеца Доналд Тръмп на 5 ноември.

"Тези избори са битка за нашата страна, нашето бъдеще и най-основните ни свободи и права", написа тя в социалната мрежа X.

"Ние вярваме в обещанието на Америка - и сме в тази битка, защото знаем какво е заложено на карта", добави Харис. 59-годишната бивша прокурорка счупи рекордите за набиране на средства, привлече огромни тълпи на предизборни събития и доминира в социалните мрежи, за да намали преднината в проучванията, която Тръмп беше натрупал преди Джо Байдън да се откаже от надпреварата.

Току-що спечелила достатъчно делегатски гласове, за да си осигури номинацията на Демократическата партия, първата жена, чернокож и южноазиатски вицепрезидент на страната се отправя към националния конгрес в Чикаго след две седмици с пълен контрол над партията си.