Камелия: Безработна съм

Нещо за четене
11:16 - 15 Май 2020
3517
Камелия: Безработна съм

Камелия разказа как е прекарала времето на социална дистанцираност заради пандемията и как й се е отразила липсата на сценични изяви.

„Последното ми участие беше на 9 март и оттогава съм си вкъщи, и съм безработна. Ново е за мен, защото от 20-годишна не съм спирала да работя, да пея. Но пък във всяко лошо има добро – успях да се наспя, успях да си отпочина. Намерих време малко повече за себе си. Изчистих си много боклуци от къщата, много шкафчета… Отворих пространство за нови неща“ – споделя певицата в „Преди обед“.

Признава, че й е било трудно да обърне биологичния си часовник, защото участията на изпълнителите са нощем, а през изтеклите два месеца е нормализирала естествения денонощен ритъм. И тя, както много други музикални звезди, е имала онлайн концерт, в който е попяла любимите песни на публиката.

„Може би ние ще сме последните, на които ще дадат картбланш за работа, защото нашата работа е свързана с голямо струпване на хора. В това отношение аз съм доста песимистична, че далеч във времето ще се случат нещата. По отношение на нормалния начин на живот, мерките бяха взети навреме. Хората бяха достатъчно стреснати, за да бъдат отговорни. Видя се, че много трудно се носи отговорност, дори в такава тежка ситуация. Много малко хора са готови да носят отговорност с поведението си“ – категорична е Камелия.

Казва, че винаги се е предпазвала и определя ежедневието си като много обрано:“Така или иначе аз рядко комуникирам с хора, рядко излизам на улицата, в парковете. При мен са тежки нощите, когато съм свикнала да работя“.

Камелия издава и какво й предстои в професионален план: „Записах две песни, в момента подготвям трета. Винаги ми е било оправдание забързаното ежедневие, неспането, защото гласът тогава пада и не е ок за записи. Сега имам достатъчно време, направих ги, чакаме с Валери Милев подходяща свобода, за да можем да ги заснемем“.