Камелия: Много певици се появиха и изчезнаха

Нещо за четене
12:29 - 18 Януари 2021
3428
Камелия: Много певици се появиха и изчезнаха

Камелия, която преди дни отпразнува 50-ия си рожден ден, продължава да е все така сексапила и различна. Някои я наричат кралицата на трансформациите, други – хамелеонът на фолка. Безспорно тя е една от най-разпознаваемите певици у нас, които не омръзват на публиката, а зад успеха й се крие и дълъг път.

„По пътя си аз съм виждала много актуални имена, които се появяват за определен период от време. Някои се появяват за няколко години, други се появяват за няколко месеца, трети дори само с една песен и после изчезват. Така че аз винаги съм ги разделяла тези неща. Едно е да си актуален, друго е да си звезда. За да станеш звезда, се изисква време. За да станеш звезда, е нужно постоянство. Не само да изгрееш и да станеш разпознаваем, но и трайно да се настаниш в сърцата на хората. Да си постоянен в това да ги радваш с песни, с хитове, с поведение, с отношение“ – споделя тя пред „Монитор“.

Самата тя не направи крачка назад след големия успех на „Златна рибка“, а произвежда хитове и до днес. Сред най-разпознаваемите й песни са „Залеза и зората“, „Луда по тебе“, „Името ти“, „Къде си ти“, „Няма шега“, „Иди си“ и други. Чаровната блондинка, която няколко години се изявява и като ментор в предаването „Гласът на България“, черпи вдъхновение от любовта.

„Любовта е сутрин да се събудиш, да се погледнеш в огледалото, да си доволен от себе си, да видиш любимия си човек до теб, да си свършиш работата през деня, да си легнеш удовлетворен от себе си. Любовта е навсякъде. Тя не е само между мъж и жена. Самият живот е любов“ -казва още звездата.

Радва се на щастлива любов вече 22 години с Цветин, с когото работят заедно и са свикнали да са неразделни. Затова и дългото време вкъщи по време на социалната изолация не ги напряга. Все пак Камелия още свиква с новото ежедневие покрай коронавируса.

„Това е ново преживяване. От 20-годишна работя като певица и това е ежедневието ми. Изведнъж това рязко да изчезне си е шок. Защото навиците ми да пътувам и да се срещам с нови хора изведнъж изчезнаха. И то не по мое желание, защото съм уморена и имам нужда от почивка. Просто някой те спира, някой затваря вратата и ти казва: „Трябва да почиваш“. Разбирам, че има вирус, мои познати го прекараха. Разбирам и цялата ситуация да се пазим и да бъдем отговорни. Хубаво е човек да бъде отговорен както за себе си, така и за другите. Но определено това ме промени, защото три-четири месеца да не работим, на мен ми беше чуждо. Както и нощите ми да са толкова свободни и да ставам сутрин рано. Обикновено си лягам сутрин рано. Аз лично за себе си смятам, че това е и като припомняме, че имаме нужда да живеем с по-нормално темпо, а и ми даде възможност да творя. От една страна, това да мога да се срещам с феновете, много ми липсваше. От друга страна, карантината ми даде възможност да се наспя, да се събудя след това, да мога да творя и да се заредя отново с енергия за нови срещи“ – разказва тя за ежедневието си в променената реалност.