Камелия загубила близнаци

52-годишната блондинка и съпругът й Цветин категорично отказват да дадат подробности за бебчето си, като държат в тайна пола и името му

Нещо за четене
17:31 - 30 Май 2023
3511
Камелия загубила близнаци

Вече повече от месец певицата Камелия пази мълчание за детето си, с което изненадващо се сдоби на Великден. 52-годишната блондинка и съпругът й Цветин категорично отказват да дадат подробности за бебчето, като държат в тайна пола и името му, както и най-важния въпрос - как дойде на бял свят.

Че не го е износила фолк звездата е повече от ясно, защото тя не спря участията си нито за седмица, на които демонстрираше запазена фигура без корем. Повечето почитатели на Камелия са убедени, че тя се възползвала от сурогатна майка и мълчанието й по въпроса е съвсем логично, защото сурогатното майчинство у нас е абсолютно забранено и се третира като действие против закона.

Сурогатната майка, която се счита за законна майка на детето, сключвайки договор с родителите, се съгласява да продаде детето си в България или в чужбина преди раждането му. Това действие е въздигнато в престъпление и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 лв. до 15 000 лв.

Посредничеството за сурогатство също е престъпление и се наказва с лишаване от свобода до 2 години и глоба 3000 лв., а при повторно извършване - лишаване от свобода до 3 години и глоба 4000 лв. На настоятелните въпроси на журналистите как така Цветин и Камелия се оказаха с дете, съпругът на певицата отговаря, че ще разкрие подробности, когато му дойде времето. Той вдига и телефона на певицата, така че връзката с нея е още по-трудна. Камелия празнува 52-ия си рожден ден на 10 януари.

През април пък изведнъж обяви, че с Цветин, който е с 8 години по-млад от нея, са сключили брак, и то преди седем години. Досега всички бяха убедени, че влюбените просто живеят заедно без подпис, но явно заради мечтата им да станат родители са минали през гражданското. Дълги години Камелия правеше всичко възможно да дари любимия с наследник по естествен път, но така и не успя.

"Малко хора, дори и родителите ми не знаят целия път, който съм минала, защото много неща съм спестила. Чисто емоционално, хормонално, ако някога опиша през какво съм минала, никой няма да повярва, че мога да изглеждам така, или да не съм се бъгнала, да не съм с всичкия си", сподели Камелия през 2021 г. в интервю пред Мон Дьо за Нова тв. Тогава певицата разкри, че е изгубила три бременности, като е претърпяла аборт с близнаци на един от рождените си дни.

"В началото го пожелаваш като нов подарък или нова песен, впоследствие осъзнаваш, че това е друг вид преживяване и друг вид готовност на тялото, ума и душата в синхрон да преживеят. Така че в тази посока аз направих всичко. И ако наистина трябва в този живот да имам деца, ще имам", каза Камелия тогава.

И очевидно сбъдна мечтата си, но не оставя и работата, защото продължава с участията. Те обаче са разредени, предимно през уикенда, когато клубовете са пълни и бакшишите - повече. А ако са верни слуховете, че се е възползвала от сурогатна майка, то услугата е излязла 30-40 хиляди евро и сега всеки лев е важен за младите родители.

Причината да се допусне, че въпреки войната и всички съпътстващи рискове и обстоятелства, произтичащи от нея, Камелия е ползвала услугите на сурогатна майка от Украйна, е, че това е една от държавите, в които процедурата е разрешена и законово регламентирана. Нещо повече, в Украйна т.нар. комерсиално сурогатно майчинство е пазар за милиони. Най-често се ползват услугите на агенция, а жените, износващи децата на двойки с репродуктивни проблеми, получават около 15 000 евро.

Според юристи най-вероятно Цветин е признал детето като формално е обяснил, че е кръшнал на певицата с младата украинка, но после двамата се решили да отгледат бебето. Така те няма как да бъдат разследвани като замесени в незаконното сурогатно майчинство.

За да не дават повод за евентуални обвинения, двамата ще пазят мълчание и няма да обясняват нищо повече от емоционалното признание, което Камелия направи на 16 април - Великден: "Честит Великден. За нашето семейство е най-великият. Имаме си бебе. Благодаря на всеки, помогнал за раждането ти, мило наше всичко", бе лаконична тогава певицата.

Синята шарка на одеялцето издаде, че най-вероятно е момче, но нищо чудно да разберем повече за хлапето след години, когато въпросът как се е появило то няма да бъде най-важният.