Камери ще озаптяват шофьори джигити на пътя Русе-Бяла

Първата система за измерване на средна скорост ще ограничава нарушителите в областта 

Новини
17:42 - 27 Юли 2019
4268
Камери ще озаптяват шофьори джигити на пътя Русе-Бяла

Монтирана е първата система за измерване на средна скорост в област Русе, съобщиха от „Пътна полиция“. Системата е поставена на пътя Русе – Бяла, в участъка след разклона за село Пиргово.

Мястото не е избрано случайно. В този участък през последните години е регистриран най-голям брой загинали при пътно-транспортни произшествия в региона, припомня Actualno.com. 

Поставени са вече три стационарни камери. Те ще работят 24 часа и ще са свързани със софтуер, който по математически модел ще изчислява средната скорост на автомобила, комбинирайки данните от камерите и разстоянието между тях. Информацията се изпраща директно до сървър в Главна дирекция „Национална полиция“. Териториалното поделение няма достъп до тази система. 

Ако има превишение на скоростта, водачът или собственикът на превозното средство ще бъде санкциониран. Това ще гарантира влизане с нормална скорост поне в участък от няколко километра. Системата за средна скорост е един от най-ефективните начини за контрол на скоростта, твърдят от „Пътна полиция“.