Камилска храчка в урок за наивници

Някой много скоро ще трябва да отговаря пред сините привърженици или ще трябва да емигрира

Топ
18:33 - 29 Юни 2021
13697
Камилска храчка в урок за наивници

Стана тя, каквато стана - истината лъсна наяве. Лъсна като зад***а на Наско Сираков, който преди доста време дръзна да си свали гащите пред феновете на Левски. Е, сега вече им се и изплю в лицето, с камилска храчка! На всички нормални беше ясно, че този фарс с Джоузеф Диксън ще се спука като голям балон, надуван от известно време от всички, гравитиращи под една или друга форма на "Герена" - от ръководители, през медии и фенове. А с пукането на този балон от него ще се излее доста гнилоч!

Да, точно привържениците на сините се усетиха, че нещо е гнило, но не в Дания. А много хубаво не е на хубаво, както отбеляза и бившият финансист на клуба Константин Баждеков.

Явно на Наско му просветна, че Денят "Х", който трябваше да е утре - 30 юни, трябва да бъде променен, т.е. да е час по-скоро. Защото на 24 май - рожденият ден на Левски, той се изтъпани пред Могилката и наплещи куп глупости, които клакьорите започнаха да припяват като мантра.

А утре се навършват 50 години от гибелта на Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков, та нямаше някак да е честно Сираков да се подиграе и с паметта на двамата легендарни футболисти на сините. А утре можеше и да се окаже, че в чисто човешки план това щеше да е също толкова голяма трагедия, за която поколения левскари щяха да говорят и да пишат в следващите 100 години.

Но всичко се случи на Петров ден и навързвайки нещата, точно човек с име Петър Петров - Кучето, преди време заяви, че този Левски не е оригиналният. Впоследствие това беше изречено на висок глад и от бившият председател на НКП Златин Тепсиев, но кой да слуша.

В Сектор "Б" си знаят няколко неща - Свинята майка от Москва, Литекс, 7:1, 8:0, Кюрда, ЦСКА умре и т.н., да не изреждаме всичките им тъпотии. А, и не на последно място, разбира се - онова погребение с поп и катафалка по улиците на София... Всички знаем как завърши всичко.

Но край Сухата река не са свикнали да се замислят, защото това винаги го е правил друг вместо тях, винаги им е давано, винаги им е помагано. Не, че на ЦСКА не е, но не и в такива мащаби, не и толкова грозно, не и толкова нагло.

И в моменти, в които няма Синьо лято, заради пропуснатата възможност на сините да играят в евротурнирите, идва нещо такова - Диксън. С няколко стека минерална вода, с "Ферари" под наем (може би и затова толкова бързаха на пресконференцията), с куп сценаристи (част и от "София-Запад", които и без това се радват на падението на Сираков и от доста време са "на нож" с него) и с нито цент зад гърба си. Нима не се светнаха хората, че няма как да си толкова оборотен, а да не можеш да назовеш поне двама от партньорите си, с които си въртял милиарди обороти?!

Че кой в днешно време пръска едни 200 милиона (главозамаяха се и за тях нямаше никакво значение дали са в долари или в евро), че и в България, където отдавна няма нито икономика, нито нищо, а сама малоумен идиот би се навил да инвестира в нашата татковина, а още повече и в клуб като Левски. Та с тези пари може да се купи нормален отбор от Европа и някъде да се изкарват пари, но не и тук, не и на тези географски ширини.

Подигравката с Диксън би и тази, която преди години Димитър Ангелов - Дучето, докара на "Армията" арабски "купувачи" с маратонки и чаршафи, които се оказаха, че са просто едни обикновени дюнерджии. И тогава имаше много смях, но този път ще доста повече. Доста повече и от усмивките покрай Казанската афера.

На "Герена", където винаги са били втори и явно са свикнали с това, че едва ли някога ще бъдат новатори, не успяха да научат историческия урок, но за това се иска и мозАк. Нали така? ЦСКА мина по този път, но там играта беше друга, в тази схема бяха замесени и хора от синьото обкръжение, ама червените спечелиха Купата на България - нещо, което едва ли ще стане, след като изхвърлят Левски до няколко дни. Защото лицензът на клуба виси на косъм, тъй като е даден на "мъжка дума", че ще дойде чичко паричко и ще налее набързо едни кинти за спасението... Да, но реалностите са други. Да, на "Герена" натякват и за връщането на ЦСКА в елита, след като спечели и Югозападната "В" група и трябваше за заиграе в "Б", но малцина знаят, че тогава Гриша Ганчев беше натиснат, за да има гледаемост първенството. През сезон 2015/2016 армейците биха с много зрителския интерес на цялата "А" група - и на стадиона, и по телевизията, та се наложи и намесата на Домусчиев, за да бъде даден "уайлд кард" на ЦСКА.

За всичко, което се случи и ще продължава да се случва на "Герена", някой ще трябва да понесе отговорност и да даде малко повече обяснения. И за стадиона, който ако беше бутнат, за да се строи нов, барабар с мол, нямаше да бъде издигнат такъв със сигурност. Защото и там нещата са половинчати, както и случаят с прословутата козирка над Сектор "А" на Иво Тонев. 

Сега е много важно накъде ще продължи тази клоунада на "Герена", но май черните краски са доста повече, отколкото тези в цветовете на дъгата - пъстри и весели. Но скоро веселба край Сухата река няма да има, така се очертава. Е, ще има искрен смях, но на други места в столицата и България. Но те сами си го направиха, говорейки за прокобата и чудейки се защо се получават така неща, както в Антверп, както в Бургас, както и на "Герена" срещу Славия, и защо драмите продължават.

Всъщност, някой на "Герена" знае ли как правилно си изписва фамилията на Джо - Dixon или DICKson?