Камилски вирус стресна Франция, петлите отново ще са "гости"

Спорт
11:47 - 16 Декември 2022
1620
Камилски вирус стресна Франция, петлите отново ще са "гости"

Вирус притесни действащия световен шампион Франция, който ще защитава титлата си срещу Аржентина във финала на Мондиал 2022 в Катар. Мачът е в неделя от 17:00 часа българско време. Камилски грип върлува сред някои от футболистите на „петлите“ и именно заради този вирус Адриен Рабио и Даю Упамекано пропуснаха победата с 2:0 срещу Мароко на полуфиналите.

Към двамата се присъедини още един футболист на Дидие Дешан, след като стана ясно, че и Кингсли Коман с камилски грип, съобщава вестник "Ас".

Все още няма никаква яснота дали тримата футболисти ще могат да се завърнат към игра, за да помогнат във финала на стадион „Лусаил“.

Най-малко 6000 френски запалянковци ще присъстват на финала на Световното първенство в Катар. Ясно е, че стадион „Лусаил“ ще бъде пълен предимно с аржентински фенове, така, както бе и в полуфинала, когато привържениците на Мароко бяха много повече от французите.

Още в четвъртфинала французите бяха 4000 срещу 8000 англичани, а на полуфинала дори французите бяха 3000 срещу над 45000 привърженици на Мароко.

Според информация на Френската футболна федерация е отпусната квота от 3000 места над 3000-те, която всяка федерация има гарантирано за своите мачове.

Очаква се много от феновете на французите да пътуват до Доха само за мача. Couleur Sports и MyComm, двете туристически агенции, с които работи френската федерация вече са наели 4 самолета, за да транспортира близо 2500 французи до Катар.

В момента най-евтиния пакет е 1600 евро без цената на билета за мача. Толкова струва пътуването в неделя и тръгване веднага след края на мача, а най-евтиния билет е 638 евро.