Каназирева се сбогува с областната управа на Пловдив

Днес бе последният й ден като губернатор, от утре вече е депутат от ГЕРБ

Новини
14:09 - 14 Април 2021
2773
Каназирева се сбогува с областната управа на Пловдив

Дани Каназирева се сбогува с колегите си от областната управа в Пловдив. Днес е последният й ден като губернатор, тъй като утре ще е първият й ден като депутат от ГЕРБ.

Ще ми липсвате много, заяви през сълзи бъдещата народна избраничка, докато си взимаше довиждане с всички. 

До назначаването на титуляр администрацията ще ръководи заместник-областният управител Петър Петров.

"Г-жо Каназирева, благодарим ви за човешките отношения, които създадохте. Много амбиция и много здраве ви желаем по новия път. Винаги ще се гордеем с вашите добри постижения", каза Петров, връчвайки й саксия с бели цветя и пейзаж от Пловдив.

Цялата администрация й ръкопляска, а след 30-минутното си изявления Каназирева се ръкува сърдечно с най-близкия й човек - Йордан Кюмюрджиев.

Петър Петров, който поема временно областната управа, благодари от сърце на Каназирева за човешките отношения.

"Не просто съм била член на ГЕРБ. Аз съм го създавала заедно с инж. Кюмюрджиев. Поради разногласия с Цветан Цветанов и негови приближени, един по един бяхме изключени заради близките ни отношения с Бойко Борисов", припомни Каназирева. На въпроса дали отново ще се върне в ГЕРБ, тя каза, че не членството е толкова важно, а каузата, която отстояваш.

Каназирева увери, че партията "Съюз за Пловдив" остава в сърцето й, но отдавна не е неин председател нито член. "Това е градска дясна политическа сила, който със своите млади, образовани и енергични хора има място в Пловдив", посочи Каназирева.

Церемонията по сбогуването й беше в две части. Най-напред във фоаието на администрацията застанаха служителите и тримата й заместници - Петър Петров, Евелина Апостолова и Димитър Керен. Каназирева слезе по стълбите при тях. И отиде на импровизираната катедра.

"Толкова пресконференции съм дала, за първи път съм развълнувана много", обясни тя с потреперващ глас. Обърна се към екипа си и каза, че през тази година и половина важните хора са били те, а не тя.

Създадох атмосфера на уважение, не посегнах никого да уволня, припомни бъдещата депутатка.

Каза, че е имала честта да бъде областен управител в най-тежката година - не само у нас, но и в света. "Но ако беше леща, нямаше да се падне на мен. Свикнала съм да преодолявам трудности", изтъкна Каназирева. Обяви, че оставя работеща организация в лечебните заведения. Искрено се надява, че който и да дойде след нея, ще продължи тази политика. "Всеки директор на болница можеше да ми се обади по всяко време на денонощието. Реагирах незабавно. Проф. Костадин Ангелов откликваше на обажданията ми и веднага намираше решение", припомни тя.

Каназирева обясни, че в момента над 200 км пътища се ремонтират в областта. "Надявам се, човекът след мен да ги довърши", каза досегашната губернаторка. Допълни, че има средства за пътя до Лилково и Бойково, тече процедура за изпълнител на Югоизточния обход на Пловдив. Но посочи, че общината трябва да отчужди два имота, за да не се възпрепятства големия проект. Пътят Раковски-Брезово щял да е готов в края на месеца. Категорична е, че всички парламентаристи от Пловдив и областта трябва да съдействат за разширението на Околовръстния път.

Бившият областен шеф се зарече да следи за три каузи. Едната е кариерите в Белащица. На втората договорът не е изтекъл и се надявам делото срещу нея да продължи. "Биоцетралата в Труд също ще държа под око. За да заработи, трябва да направи огромни инвестиции в опазването на околната среда", категорична е тя.

"Не спряхме да отговаряме на хората. Някои се обръщаха към мен с искания извън моите правомощия, а те са в прерогативите на община Пловдив. Най-много оплаквания има за "Рогошко шосе". Пратих писмо на кмета Здравко Димитров. Хората не могат да карат колите си", каза Каназирева.

"Нямаме притеснения от нови избори, нито пък се боим, че ще сме опозиция", категорична е тя. Според нея ГЕРБ е длъжен да предложи кабинет и председател на Народното събрание като първа политическа сила.

На въпрос дали вижда себе си в ролята на министър, на зам.-председател на парламента или пък на областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, тя отвърна, че няма да коментира слухове.