Кандидатите окапват: Рая Назарян отказа да е служебен премиер

Нямам такива амбиции, ако Радев ме покани, ще откажа, заяви шефът на НС

Новини
13:50 - 31 Юли 2024
3269
Кандидатите окапват: Рая Назарян отказа да е служебен премиер

Още преди ИТН да са върнали третия мандат за съставяне на  правителство един от потенциалните варианти за служебен премиер, председателката на парламента Рая Назарян, се отказа от поста.   

"Амбиции да ставам служебен премиер на Република България нямам. Ако бъда поканена от президента Румен Радев за заемането на този пост, ще откажа", заяви тя в парламентарните кулоари. Назарян подчерта, че ГЕРБ винаги печелят избори честно и прозрачно.  

Според промените в Конституцията, служебен премиер се избира между председателя на парламента, шефа на Сметната палата, омбудсмана,управителя на БНБ.

По-рано днес, Делян Пеевски обвини президента Румен Радев, че иска да свали Назарян от председателския пост в НС. 

"Мистър Кеш иска да се сложи удобен премиер по Конституция за него, но най-важното е Копринков и Узунов да получат МВР, защото първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова ала-бала през нов министър на електронното управление и нов вътрешен министър, и също така тайната малка партийка на мистър Кеш – ще я видите, трябва да влезе в парламента да подготви удобно къде да седне като му свърши мандатът, защото той няма куража да излезе сега", продължи Делян Пеевски.