Канибала подобри рекорд на Роналдо, но Атлетико се издъни

Лидерът в Примера дивисион завърши 2:2 у дома със Селта

Спорт
11:43 - 09 Февруари 2021
1422
Канибала подобри рекорд на Роналдо, но Атлетико се издъни

Селта Виго спря победната серия на Атлетико Мадрид, завършвайки 2:2 при гостуването на лидера в испанската Ла Лига. Селта поведе в резултата още в началото на двубоя, Атлетико обърна с два гола на Луис Суарес, но в 89-ата минута гостите стигнаха до изравнително попадение чрез резервата Факундо Ферейра, който вкара първото си попадение за Селта.

Атлетико изигра един от най-трудните си мачове на свой терен в тази кампания и не успяха да наложат изцяло своята игра. Всъщност двата отбора отправиха по два точни удара във вратата на своите съперници, които се превърнаха в голове.

Луис Суарес обаче успя да подобри рекорд на Роналдо. Той стана футболистът, достигнал най-бързо до 16 гола в първите си 17 мача. Преди това рекордът се държеше от Роналдо през сезон 2009/2010, когато отбеляза 15 гола в първите 17 мача.

В двубоя срещу Селта Атлетико не успя да неутрализира и лоша статистика свързана с отсъствието на Томас Лемар, който е с положителен тест за коронавирус. Столичани не успяха да победят и в трите предишни срещи, в които Лемар не бе на терена (2 ремита и 1 загуба), а дори не отбелязаха гол. Сега липсата с липсата на Лемар се оказва, че липсва и победата.

Мачът започна лошо за Атлетико и в 13-ата минута гостите от Селта успяха да отбележат гол. Те осъществиха много добра атака, при която Уго Майо успя да подаде към Санти Мина, който от близко разстояние успя да отбележи.

Атлетико се опита да стигне до бързо изравняване, но футболистите на Селта стояха добре на терена и не позволяваха кой знае какви опасности. Не само това, но „небесносините“ дори направиха няколко интересни атаки, които можеха да завършат с второ попадение в Мадрид.

Все пак Атлетико стигна до изравняването в края на първото полувреме. Маркос Йоренте направи изключително добро подаване към Луис Суарес, който хвана топката на шпагат и я мушна в мрежата на гостите. Голът дойде в перфектен момент за Атлетико – изравняване в края на полувремето.

Само 5 минути след началото на втората част домакините стигнаха до пълен обрат, а Луис Суарес отново бе в прегръдките на своите съотборници. Този път Ренан Лоди се оказа в ролята на асистент, сервирайки топката на Суарес, който се озова сам срещу вратаря и не сбърка.

Този гол не промени кой знае колко играта на двата отбора. Гостите от Виго дори имаха по-голям контрол на топката, но така и не успяха да уцелят вратата на своите домакини.

10 минути преди края на срещата статистиката показваше 2:1 точни удара към двете врати, какъвто бе и резултатът на мача – 100-процентова успеваемост.

В 82-ата минуха Хосе Мария Хименес отправи бомбен удар от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

Стигна се до 89-ата минута, когато гостите изравниха. Те направиха доста добра атака с много подавания. Солари подаде към Факундо Ферейра в наказателното поле, който се плъзна по тревата и бутна топката в мрежата на Облак.

Така с този хикс Атлетико увеличи с една точка разликата от Барселона и Реал Мадрид на 8 точки, а освен това е с мач по-малко.