Кание Уест: „Адидас“ ме съди, а продават фалшиви маратонки Yeezy

Рапърът съобщи, че брандът иска обезщетение от 250 милиона долара

Новини
12:29 - 27 Февруари 2024
2380
Кание Уест: „Адидас“ ме съди, а продават фалшиви маратонки Yeezy

Рапърът Кание Уест твърди, че големият спортен бранд „Адидас“ го съди, а в същото време продава „фалшиви“ версии на неговата марка обувки Yeezy.

Марката и изпълнителят бяха дългогодишни партньори, но общата им работа приключи през 2022 г., когато Уест направи антисемитски коментари по време на гостуване в подкаст.

Сега рапърът твърди, че „Адидас“ не само го съди, но и че продава неодобрени от него версии на линията обувки Yeezy, по която са работили заедно.

„Позволете ми да ви обясня много ясно какво се случва с „Адидас“. Те не само пускат фалшиви версии на Yeezy, които не са одобрени, но и ме съдят за 250 млн. долара“, заяви Уест във видео в Инстаграм профила си.

„Те също така не ми плащат за тези обувки, които пускат на пазара и на които е изписано моето име. Използват клаузи в договорите и 50-годишен бизнес опит, за да изнасилят един артист, един от любимите ви артисти, точно пред очите ви посред бял ден“, заяви рапърът.

В друга публикация в Инстаграм противоречивият рапър показа скрийншот на обувките, за които говори. Моделът все още може да се закупи от уебсайта на Адидас.

От трета публикация на Кание става ясно, че колегата му Снуп Дог го подкрепя в борбата със спортния гигант. „Кажи истината“, приветства го Снуп в коментарите под видеото на Уест.