Канонада от бомби: Бивш играч на ЦСКА и Лудогорец пострада (ВИДЕО)

Автобусът на неговия Форталеза беше атакуван от бесни фенове

Спорт
12:19 - 22 Февруари 2024
1476
Канонада от бомби: Бивш играч на ЦСКА и Лудогорец пострада (ВИДЕО)

Бившият халф на ЦСКА и Лудогорец Лукас Саша пострада сериозно при атака с бомбички срещу автобуса на Форталеза след гостуването на Спорт Ресифе (1:1) тази нощ.

Стъклата на рейса на гостите бяха изпочупени, а от различните отломки, камъни и самоделни бомбички пострадаха няколко човека. Сред тях е и Лукас Саша. На разпространените кадри от изпълнителния директор на Форталеза Марсело Пас се вижда как той бърше кръв от главата си.

Общо шестима футболисти на Форталеза са пострадали. Освен 33-годишния халф, лекарска помощ са получили още Ескобар, Жоао Рикардо, Дуду, Тити и Бритес.

Лукас Саша игра за ЦСКА през сезон 2012/13, а след това в периода 2015-19 беше част от Лудогорец. С екипа на „орлите“ бразилецът спечели четири шампионски титли и една Суперкупа.

Както е известно, на въпросния мач между Спорт Ресифе и Форталеза за Копа Нордесте присъстваха четирима скаути на Лудогорец, които гледаха 17-годишния защитник Педро Лима и 20-годишния халф Фабио Матеус. Лима игра цял мач за Спорт Ресифе, а Матеус не взе участие в срещата.