Капело: Италия може да печели и без нападател

Аз го правех, отсече бившият селекционер на адзурите

Спорт
16:37 - 09 Септември 2024
663
Капело: Италия може да печели и без нападател

Бившият треньор на Милан и Реал Мадрид – Фабио Капело, вярва, че родината му Италия може да печели и без централен нападател.

Именитият спец говори след успеха на „адзурите“ срещу Франция на „Парк де Пренс“ с 3:1.

Широко коментирана тема отново бе, че италианците нямат типичен централен нападател, който да вкарва положенията на тима. В Париж головете бяха дело на Федерико Димарко, Давиде Фратези и Джакомо Распадори, а Капело даде пример със своя Милан отпреди точно 30 години.

На въпрос как Италия може да печели без типичен реализатор, Капело отговори: „Чрез игра. Ако централният нападател не вкарва много, важно е той да участва в изграждането, да се движи към събитията на терена, за да създаде пространства за съотборниците си. Ако имате офанзивни крила, които стоят близо до него и имат око за гола, или халфове, способни да направят пробив в наказателното, можете да компенсирате липсата на „плодовит“ нападател“, заяви Капело.

„В Милан аз имах Масаро, който не беше истински централен нападател, а дясно крило. Той беше добър в стрелбата и създаването на пространства. Плюс това, имахме много играчи, умеещи да дриблират и да завършват атаките. Когато разчиташ на разнообразен състав, е по-лесно да преодолеете дупка в предните позиции“, анализира Дон Фабио.