Капело: Роналдо смърдеше на бъчва, а Касано се тъпчеше с пържени картофки

Казах на Берлускони да не взима Феномена, но не ме послуша, признава италианецът

Спорт
17:22 - 24 Октомври 2023
5285
Капело: Роналдо смърдеше на бъчва, а Касано се тъпчеше с пържени картофки

Фабио Капело в своята дълга и богата треньорска кариера е работил с големи звезди и със звезди, които се държаха непрофесионално спрямо задълженията си. Той разкри пред испанските медии как е било във втория му период в Реал Мадрид, когато в отбора са били Роналдо Феномена и Антонио Касано.

"През февруари 2007 г. реших да порицая Роналдо. Той беше човек, който твърде много обичаше да купонясва и оказа негативно влияние върху отбора", обясни италианецът.

В едно от предишните интервюта Капело каза, че след пристигането си в Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой му се оплакал, че съблекалнята мирише на алкохол.

"Истина беше", потвърди италианецът.

Причината за раздялата с бразилеца е наднорменото му тегло.

"Когато пристигнах, Роналдо тежеше 94 килограма. На Световното първенство през 2002 г. той беше на 82. Казах му, че трябва да отслабне и той го направи. От 94 той стигна до 92,5 килограма", споделя още италианският специалист.

Когато бившият президент на Милан Силвио Берлускони му се обади за съвет, Капело му каза да не привлича бразилеца. Той не го послуша, а трансферът възлиза на около 8 млн. евро.

"Берлускони ми се обади един ден и ми зададе хипотетичен въпрос за трансфера на Роналдо. Посъветвах го да не го прави, казах му, че е весел човек и мисли само за жени. Той ми благодари и на следващия ден прочетох заглавие: "Роналдо в Милан", спомня си Капело.

За два сезона в Милан Роналдо изигра едва 20 мача, в които отбеляза шест гола. Той прекара повече време в линейката, отколкото на терена...

Бразилецът не беше единственото предизвикателство пред Фабио Капело в Мадрид. Проблеми му създава и Антонио Касано.

"Често се карахме. Касано поръчваше пържени картофи преди всеки мач, което е недопустимо, но аз бях повече ядосан на нашия готвач, отколкото на Касано", каза италианецът.