Капитанът на Ливърпул подарил на инвалид билет за финала на Шампионската лига

Джордан Хендерсън направил жеста за бивш военен от британската армия

Спорт
13:00 - 07 Юни 2019
1466
Капитанът на Ливърпул подарил на инвалид билет за финала на Шампионската лига

Измина почти седмица от победата на Ливърпул над Тотнъм във финала на Шампионската лига (2:0), но емоциите след двубоя не спират.

С оталагането на чисто футболните аспекти на този мач, наяве излизат множество любопитни моменти, а един от тях е начинът, по който Джордан Хендерсън помага на футболен фен да посети двубоя.

Преди година преди Световното първенство по футбол в Русия, бившият военен от британската армия Анди Грант държи мотивираща реч пред целия отбор на Англия.

Всъщност Анди е служил в Афганистан, където губи единия си крак. Но той не спира да се бори, като показва футболни умения, както и редовно бяга.

Джордан Хендерсън поканил ветерана на финала. Само два дни преди финалния двубой Джордан се свързва с Грант да го попита дали има билет за финала. Като разбира, че Грант няма да успее да присъства на финалния двубой, лично Хендерсън се среща с него и подаравя билет на Грант и дъщеричката му.

След края на двубоя сълзите на капитана на Ливърпул и прегръдката с баща му пък трогнаха света. Родителят е бил болен от рак на гърлото, а Джордан му обещал, че победата ще е за него.