Карадайъ: ДПС не приказва, ДПС прави хаир

Когато сме на власт, бизнесът диша спокойно, заявия лидерът на Движението

Новини
14:33 - 21 Септември 2022
1693
Карадайъ: ДПС не приказва, ДПС прави хаир

Дошло е време, в което на страната й трябва сигурност на инвестициите и законодателството, за да има стабилни доходи и работни места. Време е за нова формула за управление на България, в която вместо лъжата идват ясните национални приоритети и цели, а омразата, противопоставянето и разделението отстъпват място на обединението и съгласието по програмата за управление на страната. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Хасково.

Няма просперитет в разединено общество, няма и инвестиции. Затова призовавам и останалите политици да си припомним девиза, изписан на сградата на парламента: „Съединението прави силата“, добави той.
Карадайъ заяви, че на предстоящите избори трябва да се гласува за онези, които са доказали, че могат да решават кризи и да работят в полза на гражданите и бизнеса.

Когато ДПС е на власт, бизнесът диша спокойно, заяви Карадайъ и припомни, че по време на управлението с участие на ДПС от 2001-ва до 2008-ма година средно на година инвестициите са достигали 6-7 милиарда евро.

"Програмите за първите два програмни периода също бяха написани от нас. Ализан Яхова, която беше директор на Фонд "Земеделие" по време на първия период договори парите за фермерите и финансирането стигна до тях.

За втория период зам.-директор на Фонда беше Атидже Вели и тогава тя договори нови 6 млрд. за земеделието", каза Карадайъ.

Той припомни, че социалните програми бяха написани от д-р Хасан Адемов, тогава министър на социалната политика, с които България получи 4 млрд. лева.
"По същото време бе договорена и програмата за околната среда от тогавашния министър, сега евродепутат - Искра Михайлова. 30 общини в България получиха финансиране за водопровод и канализация. Повече от 40 общини получиха финансиране за рекултивиране на стари сметища, за да няма боклуци", добави Карадайъ.

"В България има два вида политици. Едни които много говорят и лъжат, и други, които малко говорят и вършат работа. Благодаря на всички тези наши съмишленици, които бяха съпричастни към трагедията на украинските бежанци", каза още Карадайъ.
Толкова много хора се хвалят, че са помогнали на бежанците от Украйна. А нашите хора си мълчат, защото ние така правим. Ние правим хаир. Аз ви обещавам, че цяла Европа ще разбере какво са направили в Минерални бани, увери зам.-председателят на третата по големина група в Европейския парламент - "Обнови Европа", Искра Михайлова, евродепутат от ДПС.

Единствено ДПС има смелостта да каже: да, в кризи сме, но ние сме готови да ги преодолеем, затова искаме подкрепата, за да участва ДПС в управлението на България, подчерта Михайлова.
Ако ДПС участва в управлението, ще направим така, че Планът за възстановяване и устойчивост да работи и да дойдат инвестиции в малките фирми, да дойдат помощи за хората, за домакинствата, да излезем от този свредел на инфлацията, който ни води надолу, обеща евродепутатът. И увери: "Ние знаем как да го направим.".

Само с нашите експерти можем да направим българската икономика по-развита. Готови сме да управляваме, заяви и водачът на хасковската листа на Движението Сезгин Мехмед, лидер на Младежко ДПС.

Двама депутати за област Хасково няма да ни стигнат, затова трябва трети. Вашата подкрепа означава много голяма отговорност към държавата и държавността, защото има само един път и той е ДПС да участва във властта, подчерта още Сезгин Мехмед.

С нашите ценности, отговорности и опит ще преодолеем всички кризи – първо политическата, а след това и останалите, категоричен бе Мехмед. Социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов разобличи лъжите на бившите управляващите от „Продължаваме промяната”.

С лъжа дойдоха в полето на политиката като казаха, че нямат двойно гражданство. Лъжа е, че има дърва за 45 лева, няма такова нещо. Лъжа е, че няма пенсии под линията на бедност - 304 000 пенсии са под линията на бедност. Още по-голяма лъжа е това, което каза преди няколко дена бившият премиер, че минималната пенсия ще стане 900 лева, ако те управляват 4 години, каза д-р Адемов. И обясни: „Ние не сме против минималната пенсия да стане 900 лева, даже искаме да е по-голяма. Но ние разбираме от числа и питаме откъде ще дойдат тези пари?”. 

Сега от 15,5 млрд. лева бюджет на Фонд пенсии половината идват от данъци. Ще повишават данъците ли? Казват „не‘. Но служебният министър на финансите Росица Велкова казва, че „за да обезпечим социалните плащания, трябва всяка година да теглим нови 25 млрд. лева заеми“. Кой ще ги плаща? Деца, внуци - никой не знае. Ние искаме отговори на тези въпроси, за да не стигнем в ситуация пенсиите да станат 3 долара, каза д-р Хасан Адемов. 
 Избори за Народно събрание на 02.10.2022 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.