Карадайъ: Избирателите ни дадоха знак, че трябва да търсим коалиция

Политическите лидери трябва да вървят към обединение в името на хората, увери лидерът на ДПС

Новини
23:08 - 02 Октомври 2022
2690
Карадайъ: Избирателите ни дадоха знак, че трябва да търсим коалиция

"За пореден път ДПС увеличава резултата си. Работим за хората, за нашите избиратели и за гражданите, а хората показаха, че искат коалиция". Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той призова политическите лидери на влизащите в парламента партии да търсят обединение в името на решаването на проблемите на хората.

"Българските избиратели за пореден път не овластиха никого. Според нас гражданите изпратиха силен знак и сигнал, че политиците в Българя трябва да си говорят, да търсят коалиция в името на решаването на проблемите.

Знакът е, че трябва да има стабилно мнозинство", посочи Карадайъ. "С всички отговорни за решаване на проблемите мисля, че можем да говорим за съставяне на стабилно мнозинство и стабилно правителство", каза той. И обясни, че вижда евроатлантически партньори, които също са притеснени от политическата криза у нас, която продължава. Затова от ДПС биха разговаряли от утре с всички за съставяне на стабилно мнозинство и биха се коалирали с всички, които са готови на диалог и отговорни към решаването на кризите.