Карадайъ: Изборите не са за да правим следващи

Пред камерите всички говорят, че не искат съюз с ДПС, но като изгаснат, чукат на вратата, иронизира лидерът на ДПС

Новини
12:35 - 09 Септември 2022
1877
Карадайъ: Изборите не са за да правим следващи

Тези избори са много важни в това кризисно време, защото този път гласуваме да има сигурност за всеки български гражданин, за всеки дом. Но това може да се случи само когато има икономическа стабилност. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Шумен, където е и водач на листата.

Той коментира политически изказвания, че след тези избори следват други.

Затова ли са изборите, да произвеждаме следващи избори? На изборите самите гражданите делегират своите права и отговорност на политически партии или на хора, които ще станат народни представители не за да се мразят, а да търсят решение на проблемите на хората чрез развиване на икономиката. Това е задачата на тези избори, заяви председателят на ДПС.

Така че, след тези избори ще има други, но когато приключи мандата. Сега отиваме в парламента с една основна цел - да помагаме на хората и на бизнеса и да си напишем домашното въпреки двугодишното закъснение, добави Карадайъ.

Той коментира и отношението към ДПС от другите политически сили.

Пред камерите говорят, че нищо няма да правят с ДПС, обаче като изгаснат камерите, всички чукат на вратата, каза Карадайъ и добави: Политика с лицемерие не се прави, с достойнство се прави.

Факт е, че извън България, в международен план, оценките за ДПС са коренно различни от това, което е в България. Получават се паралелни реалности. Същите, които се получават като гледате политиците по телевизора и после - като видите хладилника си, каза Карадайъ.

На тези избори трябва да възстановим нормалността и държавността. Да направим така, че да има сигурност в държавата със стабилно управление. А по отношение на вътрешнопартийната конкуренция между Шумен, Разград, Силистра и Търговище, ние трябва да я спечелим тук, постави Карадайъ целта на ДПС за Шумен.

Ще направим всичко възможно в Шумен да имаме три мандата. И след Кърджали, който е номер 1 в Южна България, в Шумен ще бъдем номер 1 в Североизточна България. Не е случайно това, че Всевишния ни отреди на жребия в ЦИК първо място, каза още председателят на ДПС.