Карадайъ: Кабинетът спъна предложението "Макрон", ДПС го внесе

Извинявам се на ДаБг за техническите грешки при нашите предложения, заяви лидерът на Движението

Новини
15:35 - 24 Юни 2022
2435
Карадайъ: Кабинетът спъна предложението "Макрон", ДПС го внесе

Видя се, че преговорната рамка, внесена от френското председателство, от 16 до 22 юни не можа да намери решение в правителството на България, за да внесе то предложение в Народното събрание, каквато е нормалната процедура. Затова от ДПС, веднага след гласуването на оставката на това правителство, което е функция на задкулисието в България, внесохме нашето предложение за одобряване преговорната рамка. 

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента, след като Народното събрание одобри офертата "Макрон" за старта на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. Отхвърлено бе обаче внесеното от ДПС проекторешение, в което имаше и втора точка, която задължава МС незабавно да предприеме действия.

За отхвърлянето на предложението на ДПС от пленарната зала, Карадайъ коментира: Нашето предложение беше внесено вече, което показа, че въпреки поведението на МС с коалиционен партньор "Да, България" и още други 3 партии, онова решение, което не можа да намери нито в МС, нито в НС до 22 юни, вече ги постави на пистата на съревнованието от 23 юни. Имало е и други такива предложения във времето, налагало се е да заставам на трибуната на НС и да се извинявам на "Да, България" за техническите грешки, които сме допускали при внасянето на нашите предложения.