Карадайъ: НСО да пази само 3-ма души, останалите да си плащат!

Лидерът на ДПС предлага промени в закона за службата за охрана от догодина

Новини
14:52 - 21 Декември 2019
3110
Карадайъ: НСО да пази само 3-ма души, останалите да си плащат!

След Нова година ДПС ще поиска сериозни промени в работата на НСО, обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в обзорното предаване „Годината“ по Дарик радио. Повод станаха думите на държавния глава Румен Радев отново в обзорния политически маратон на радиото, че Ахмед Доган и Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана, защото могат да си позволят да си осигурят сами.

„Озадачен съм от това изказване. Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС - и за г-н Доган, и за г-н Пеевски. Можете да проверите - колите са наши. Единственото, което се осигурява, са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на служители на НСО”, заяви Карадайъ. Той допълни, че от партията планират да внесат промени в закона за НСО още в първите работни дни на идната година.

„Ние ще предложим трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, защото виждаме екскурзии и бутици с НСО да се организират”, каза Карадайъ, очевидно намеквайки за специалните грижи, които службата полага за съпругата на президента Десислава Радева. Публична тайна е, че тя ползва като икономи елитните гардове, които са принудени да обикалят с нея салони за красота и бутици за тоалети.

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО. Според лидера на ДПС, думата на 2020 година ще е „рестарт” . Тя бе посочена и в словото на почетния председател на движението Ахмед Доган пред актива на ДПС преди дни.