Карадайъ: Няма власт, всеки от кабинета спасява собствената си кожа

Изходът е незабавно разпускане на НС и предсрочни избори наесен, отсъди лидерът на ДПС

Новини
16:00 - 22 Юли 2022
3351
Карадайъ: Няма власт, всеки от кабинета спасява собствената си кожа

"Има министри, няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената си кожа." Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В декларация от името на Движението, той призова президентът да приложи Конституцията, като се съобрази с решение 20 от 1990 г. и час по-скоро да насрочи парламентарни избори. 

"Изходът е един - незабавно разпускане на НС и предсрочи избори наесен, а не с болшевишки приойми от времето на Виденов да задържат властта. Дори и четворната болшевишка коалиция да излъчи правителство, неговият живот ще е 6 месеца", прогнозира той. И добави, че тогава, с падането си, те ще хвърлят страната в невиждана бедност, но и в бездната на омразата, отмъщението и реваншизма.

Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, за да се приемат нови репресивни органи преди изборите. За всички е ясна новата роля на Бойко Рашков и чия бухалка ще бъде в КПКОНПИ, отново в нарушение на Конституцията и законите, настоя лидерът на ДПС. И повтори тезата си, че НС е изчерпано от съдържание, защото вместо да решава проблемите на хората и бизнеса във фокуса му е "завладяване на репресивните органи на държавата за лична полза на изборите".

"За вас чест и достойнство са мръсни думи. Единственото, което има значение са офшорките ви, банковите ви сметки и сделките. С тези нови ценности на промяната направихте Бъгария не по-богата, а я загробихте с милиарди дългове и неустойки", обърна се Карадайъ към управляващите.

И припомни, че  4 месеца Кирил Петков яростно е защитавал скандалия меморандум с Gemcorp, за да го отмени за една нощ с мотив "да бъде свалена темата от общественото внимание". Обещаните от Петков и Асен Василев доказателства относно Пеевски така и не се появили, а вчера директор на банка дори е отпровергал техните лъжи.