Карадайъ от Барутин: Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато я искаха героите на демокрацията

Политика
18:47 - 27 Март 2023
1957
Карадайъ от Барутин: Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато я искаха героите на демокрацията

Днес сме в Барутин по три повода. Всяка година ние се събираме тук, за да почетем паметта на нашите герои. Те не са жертви, те са герои - героите на българската демокрация, героите на свободата, която имаме днес, за  да можем да се събираме тук и да си споделяме мъката и болката от миналите времена, но и от днешните.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред множеството, събрало се в доспатското село Барутин на възпоменателен митинг в памет на жертвите на т.нар. „възродителен процес”. Той се проведе пред паметната плоча на загиналите през 1972 г. В него участваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, водачът на листата за Смолян Хайри Садъков и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Героите на свобода направиха така, че ние да можем да съхраним нашата идентичност, нашата етническата и религиозната принадлежност, нашата култура и традиции, заяви Карадайъ.

Имената на героите, които се бориха за човешки права и чест, трябва да се знаят не само в България, но и в Европа, категоричен бе той. 

Втория повод, по които се събираме, е Свещеният месец Рамазан - месецът на сплотеността, на милосърдието , на опрощението и прошката. Заедно сме, както всяка година, продължи лидерът на ДПС.

Трето - ние сме и в предизборна кампания.

Тези три неща ни дават възможността да се огледаме в нашето си огледало, да оценим и преценим себе си, да намерим себе си и онази сила, която извира от корените на нашето обединение, за да  можем с оценката на настоящето да вървим напред и да дадем достойно бъдеще на идните поколения, заяви Мустафа Карадайъ.  

За нашата памет, за нашето настояще и за нашето бъдеще трябва да говорим с разум, с отговорност и в диалог, подчерта той.

Карадайъ изтъкна, че единствено ДПС защитава с разум, отговорност и диалог правата и свободите на всички български граждани. Той направи преглед на периода 2001-2009 година, когато Движението бе в управлението на страната.

ДПС дойде на власт, когато дългът бе 17,5 милиарда лева. Но ние влязохме във властта, за да изведем страната от кризата. Управлявахме до 2009 г. И когато излязохме от властта, дългът на страната беше само 1,5 милиарда лева. Нещо повече - имаше 8,5 милиарда лева фискален резерв. За 8 години управление върнахме 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Докато участвахме във властта двете стратегически цели, поставени от д-р Ахмед Доган още през 1991 г., бяха постигнати - членството на България в НАТО и ЕС, заяви Карадайъ. И допълни: "Така управлява ДПС!"