Карадайъ: Първите две партии не са достатъчни за правителство, трябват поне 3-4

Без диалог и нормалност няма да има политическа стабилност, смята лидерът на ДПС

Новини
20:13 - 29 Декември 2022
1885
Карадайъ: Първите две партии не са достатъчни за правителство, трябват поне 3-4

При липсата на диалог няма как да има правителство. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на Куртулуш Байрам в Брезница, цитиран от БНТ.

При наличието на толкова много кризи ние възпроизвеждаме политическата. А без да решим политическата криза, няма как да преодолеем останалите, каза Карадайъ. Той благодари на хората, че са гласували на последните 4 парламентарни вота и подчерта, че народът възпроизвежда сходна структура на Народното събрание.

Първите две партии не са достатъчни, за да има правителство. Най малко 3-4 партии трябва да се съберат, за да направят коалиция.

Но каква коалиция може да има без диалог, риторично попита лидерът на Движението.

Без диалог няма как да вървим напред. Сега никой с никого не си говори, всеки се опитва да налага собствените си виждания. Ние призоваваме за диалог, а те се опитват да налагат прищевките си, каза Карадайъ. И припомни, че от 2016 г. ДПС призовава за връщане на нормалността в политиката, а в основата на нормалността е диалогът.

Без диалог и нормалност няма да има политическа стабилност. Те не се опитват да правят правителство, сега - при тези кризи, България има най-голяма нужда от кабинет. Войната допълнително усложнява тежестта на кризите, а ние изкуствено поддържаме политическата. На хоризонта пак се виждат избори, прогнозира Карадайъ.

Докато не се научат да говорят по между си, няма как да се състави правителство, заяви председателят на ДПС. И призова: "Ако сме имали някакви пропуски на последните избори, да ги изгладим и на предстоящите избори да спечелим минимум 40 народни представители.".

Мустафа Карадайъ предаде на множеството специалните поздрави за Куртулуш Байрам от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.