Карадайъ планира Съвет по енергетика на "Дондуков"2

Новата национална цел е да достигнем средните европейски доходи, припомни кандидатът за президент на ДПС

Новини
14:24 - 21 Октомври 2021
1401
Карадайъ планира Съвет по енергетика на "Дондуков"2

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ представи своя инициатива - в случай, че бъде избран за президент, да формира Съвет по енергетика на "Дондуков"2. 

„Когато бъдем избрани за президент и вицепрезидент, ние ще направим Съвет по енергетиката в президентството", заяви Мустафа Карадайъ на среща с избиратели на ДПС в Търговище (виж снимките). В нея участваха още заместник-председателят на партията Йордан Цонев и членът на Централното оперативно бюро и водач на листата в Търговище Джейхан Ибрямов.

Мустафа Карадайъ даде и аргументите за създаването на подобен Съвет.

„Загрижени сме за всички процеси, които се развиват у нас в сферата на енергетиката. България изостава от процесите, които се развиват в целия ЕС, изостава технологично в тази сфера. Държавата няма цел и посока каква енергетика ще развиваме, а днес всички виждаме какво става с цените на енергоносителите“, аргументира се Карадайъ и добави, че Искра Михайлова в момента е в Европейския парламент в Страсбург заради много важен доклад, свързан с енергетиката на Европейския съюз и обеща още утре да съобщи новини по тази тема.

Кандидатът за президент на ДПС припомни и новата национална цел, а именно – да достигнем средноевропейските доходи. Той уточни, че няма предвид „това да се случи някъде в необозримото бъдеще, а да стане още сега, за нашето поколение“.

„Ще го постигнем със зелената икономика, високите технологии и включването на свободните и активни граждани в политическите процеси, с ясната програма за ускорено икономическо развитие, която ние предложихме още през 2017-та година“, добави Карадайъ.

Той акцентира и върху другия приоритет – безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България като заяви, че това не е нито популистка идея, нито социална мярка, а част от ускорената икономическа програма и част от националната сигурност на страната.

Заедно с всичко това ще работим за синхрон в действията на различните институции, защото последните години тези институции водят окопна политическа война, вместо да работят в координация и взаимен контрол, съгласно Конституцията, заяви Карадайъ.