Карадайъ: "Десните болшевики" набедиха ДПС за черен дявол

Уж преговаряха за правителство, а крояха пъклени планове, разгневи се на ДБ лидерът на Движението

Новини
15:03 - 27 Юли 2022
3512
Карадайъ: "Десните болшевики" набедиха ДПС за черен дявол

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайю използва изтеклия миналата седмица запис от заседание на ДБ, за да обвини управляващите в "изчегъртване на свободата на словото". Той нарече хората на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов десни болшевики. 

"От записа миналия петък видяхме, че на десните болшевики пак им е нужен черен дявол в лицето на политическите им опоненти - за да може те да изглеждат като бели ангели. С гьобелски и болшевики маниери обявяват последните 10-15 г. за черния дявол основно ДПС. Повтарят лъжите си колкото е необходимо и навсякъде", това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Думите на съпредседателя на ДБ за премахване на видеото от сайта на "Дарик" дадоха повод на Карадайъ да обвини Христо Иванов в изчегъртване на свободата на словото. "Видяхме как се изчегъртва свободата словото - по метода "Кой видял-видял, сваляйте записа". Това е разбирането за свобода на словото", заяви лидерът на ДПС.

Според него сме видели как се изчегъртва изобщо свободата, достойнството, честта. "Видяхме как се изчегъртва демокрацията, държавността. Как се изчегъртва държавата", обобщи той.

"Народният съд на десните болшвици е обявил някого за враг на народа или проклятие, но ако се говори с тях истината излиза наяве и се размива черното, а от там лъсват и лъжите им и бялото не само, че се размива, но и престават да са бели. Видяхме лицемерното им отношение към тези, с които уж си говорят. Преговарят за съставяне на правителство, а зад гърба си кроят пъклени планове как да излязат бели чрез "словесните еквилибристики, опорките" и лъжите", заяви Карадайъ.

Според него през последните месеци така и не е имало политика в услуга на хората и обществото. "Видяхме, тези, които са се намърдали в политическия терен чрез лъжата, омразата и разделението в услуга на олигархията, мафията и задкулисието. Тези, които направиха възможно узурпирането на властта от задкулисието нямат нито дума за хората, бизнеса, кризите, за бъдещето на България. Но видяхме, че са единствените носители на морала и истината. Това са хората, които превърнаха лъжата в норма, клетвопрестъпничеството в патриотизъм, а нарушаването на Конституцията в героизъм", смята депутатът. И обяви, че ПП е "Провала на Прокопиев".

От ДПС призовават за нормалност, която се постига чрез диалог в името на бъдещето на България. "Отиваме на предсрочни избори за пореден път, призоваваме всеки от участниците в тях да си даде сметка, че след изборите ще в НС ще дойдат избраните от народа, и ще трябва в диалог, с общи усилия да преодоляваме кризите. За да почне диалогът, трябва да спре лъжата по адрес на опонентите и реставрацията на комунизма", завърши декларацията на движението.