Карадайъ се срещна със сенатори и парламентаристи от Европа

Темите на разговор са били сигурността в Черноморския регион и Балканите

Новини
21:50 - 07 Декември 2022
1676
Карадайъ се срещна със сенатори и парламентаристи от Европа

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ проведе серия срещи със сенатори, парламентаристи от Европа, дипломати и експерти по сигурността по време на Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност във Вашингтон, съобщиха от пресцентъра на ДПС. По време на срещите са обсъдени сигурността в Черноморския регион и на Балканите на фона на последиците от руската военна агресия в Украйна.

В делегацията на ДПС във Вашингтон са още лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и вицепрезидентът на световните либерали Хамид Хамид, заместник-председател на парламентарната група на ДПС.

Двудневната конференция се проведе в американския конгрес. Форумът бе открит от Джон Болтън, бивш съветник по националната сигурност на САЩ и дългогодишен посланик в ООН. Той акцентира върху новите предизвикателства пред демократичния свят.

В разговорите си Мустафа Карадайъ и конгресменът Робърт Питинджър обсъдиха актуалните заплахи и хуманитарните проблеми, произтичащи от инвазията на Русия в Украйна.

Председателят на ДПС се срещна и с Нури Туркел, който през май 2020 г. бе назначен от председателката на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси за член на Комисията на Съединените щати по международната свобода на вероизповеданията.