Карадайъ в Кубрат: И от други партии ще гласуват за листата на ДПС

"Хитруването на предателите няма да мине", увери председателят на Движението

Новини
17:41 - 30 Септември 2019
2688
Карадайъ в Кубрат: И от други партии ще гласуват за листата на ДПС

"Ние от ДПС знаем, че властта идва от хората, властта е на хората и тя служи за решаването на проблемите на хората и затова нашето мото е „Власт за хората“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборен митинг в Кубрат. Ръководството на Движението днес проведе среща с избиратели в Самуил и исперихските села Подайва и Лъвино.

Карадайъ увери, че дори от други партии ще гласуват за листата на ДПС, защото в нея има  образовани, знаещи, можещи и доказали себе си хора. "Това е правилният избор за развитието, спокойствието, честта и достойнството на гражданите на община Кубрат. Правилният избор е номер 55,", каза председателят.

"Някои хора, които бяха продукт на партията сами избраха позицията на предатели и се опитват чрез преса и натиск, чрез лъжи и измама да се възползват от нашия глас в личен интерес", сподели Карадайъ. И добави, че толерантността върви заедно с отговорността, затова в Кубрат няма да позволят да мине тяхното хитруване. 

"Нашата заедност е пример за цял свят. Различието, заедността и толерантността за нас са ценности. Това е най-важното за нас – да бъдем заедно, единни, силни, да си помагаме в трудни времена и да се веселим в добрите", обяви председателят на ДПС.

Карадайъ изрази пълна подкрепа за кмета на Кубрат Алкин Неби, който по думите му е доказал себе си. "Преди две години бяхме заедно, застанахме пред вас и казахме ви да се обединим и с общи усилия да подобрим условията живот във вашата община. Направихме го", отсъди шефът на ДПС.

Той призова множеството да направи правилния избор на 27 октомври. „Да изберем правилните хора, които ще вземат властта от народа и тази власт ще служи за решаването проблемите на народа“, заключи лидерът на ДПС.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза, че местната власт е най-близо до хората. Кметът, общинските съветници и администрацията са тези, които всекидневно са сред вас и които откликват при всяка една ваша нужда. Това е най-важната власт за вас, защото е до вас, заяви той. Но е важна и за нас. Без местната власт, ние в парламента не можем да направим нищо за вас или ако направим това е много далечно. За това, там където ДПС не държи местната власт, там нищо не се случва. И затова всички общини завиждат на общините на ДПС, допълни Цонев.

На предизборната среща присъстваха Емел Етем, народните представители Ихсан Хаккъ и д-р Хасан Адемов, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, областният председател на ДПС Разград и кмет на община Лозница Севгин Шукри, кандиддатът за кмет на община Исперих Белгин Шукри и кметът на Цар Калоян Дауд Аляовлу.