Карадайъ в Самуил: Джипката е символ на разрухата на държавността

Министрите харчат държавни пари за предизборни цели, упрекна управляващите лидерът на ДПС

Новини
16:08 - 09 Март 2021
3651
Карадайъ в Самуил: Джипката е символ на разрухата на държавността

"Джипката е символ на разрухата на държавността". Такъв коментар по повод обиколките на премиера Бойко Борисов направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в община Самуил, област Разград, където движението представя кандидатите за народни представители.

Начело на листата е Ахмед Ахмедов -зам.-председател на ДПС, втори в листата Ихсан Хаккъ – депутат от 44-тото Народно събрание, следвани от Хабибе Кязим Расим, Денис Татар, Севим Рамаданова, Едис Даудов, Севгин Шукри, Мехмед Салим. Това съобщиха от пресцентъра на партията. 

„Джипката е символ на разрухата на държавността. Държавата това са държавните органи и институции да функционират според Конституцията и законите на страната И той днес говори и раздава от джипката. За 10 години безцелно пребиваване във властта на всеки един от нас и на нашите деца това ни струва 20 милиарда лв борч . Ето това раздава, раздава борч.", отсече Карадайъ в емоционалната си реч.

Но джипката символизира и нещо друго освен 20 милиарда борч символизира и рушене на държавността. Резултатът на всичко това е нула инвестиции в България. За това ние настояваме за рестарт на държавността - всички държавни органи да функционират според законите и Конституцията на страната и да изпълняват програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие на страната. В момента държавните органи са впрегнати със силата на властта като бухалка срещу хората и бизнеса в услуга на партийния интерес на ГЕРБ. Всички министри са кандидати за народни представители, обаче са на власт и харчат държавен ресурс за предизборни цели на ГЕРБ, заяви Карадайъ.

„България има потенциал да бъде на средно европейско ниво, има и природа, и хора, и традиции, но нищо от това не се развива“, бе категоричен Йордан Цонев в своето изказване пред хората в Самуил.