Каракачанов изненадващо: Хвърлям оставка, ако...

Новини
16:35 - 17 Юли 2020
8296
Каракачанов изненадващо: Хвърлям оставка, ако...

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отсече, че ще хвърли оставка, но ако командирите, коалиционният съвет или премиерът преценят, че не се е справил като министър на отбраната.

Днес войводата и президентът Румен Радев бяха на военноморското учение "Бриз 2020". По-рано държавният глава беше посрещнат на Морската гара в Бургас от две агитки, скандиращи "Оставка" – едната в подкрепа на управляващите, а другата – в подкрепа на националния протест. Преди да се качи на кораба "Горди", президентът Румен Радев отказа да отговаря на журналистически въпроси и напусна учението "Бриз 2020" два часа след началото му.

Каракачанов коментира, че е възможно новият ремонтиран кабинет да бъде без министър-председателя Бойко Борисов. Това обаче ще се коментира след вота на недоверие, предаде БНР.

По темата за протестите, Каракачанов заяви, че трябва да има по-голяма чуваемост на това, което обществото очаква. По време на обучението той съобщи, че до октомври тази година ще бъде подписан договор за два нови военни кораба. Процедурата е приключила, а изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина.