Каракачанов: Македонците да са наясно, че не кандидатстват за СССР

"Нашите братя да не смятат, че с инат ще преодолеят българските условия", отсече военният шеф

Новини
18:05 - 17 Октомври 2019
2451
Каракачанов: Македонците да са наясно, че не кандидатстват за СССР

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отсъди, че е по-добре датата за разширяване на ЕС да се отложи заради разединението на Европа по въпроса дали Северна Македония и Албания да се движат заедно в пакет.

Според него не е удачен вариант само едната от двете държави да получи покана, а другата - не. Каракачанов подчерта, че за пореден път няма никакъв напредък между комисиите на страната ни и Северна Македония.

"Ако нашите братя смятат, че с инат, който е по-характерен за шопите, а не за македонците, ще преодолеят българските изисквания, няма да стане", отсече вицепремиерът. И добави, че блокирането на Скопие от страна на Франция само потвърдило думите му, че за Северна Македония е още рано.

"Има време там да преосмислят и разберат, че кандидатстват не за СССР, а за ЕС, защото с техните разбирания за история, политика и морал са по-достойни за Съветския съюз", посочи Каракачанов.

Днес военният министър бе в Пловдив за честването на празника на военния парашутист. Над централния площад прелетяха военни самолети и изтребители. Министърът на отбраната подчерта, че тези демонстрации показват на обществото какво се прави в армията. В същото време в града се проведе и кампанията "Бъди войник"

"Трябва да се подобряват условията на труд и заплащането. Догодина възнагражденията на военнослужещите се увеличават 10%. Това е заложено в бюджет 2020", посочи Каракачанов. Той увери, че възнагражденията във войската ще се вдигат и през 2021 г.