Каракачанов пред Lupa.bg: Слабаков всъщност взе мандат от ДПС

Актуални новини
18:30 - 27 Май 2019
7999
Каракачанов пред Lupa.bg: Слабаков всъщност взе мандат от ДПС

ВМРО ще има не един, а двама евродепутати, като освен водачът на листата Ангел Джамбазки в Европарламента влиза и режисьорът Андрей Слабаков. Това съобщи ексклузивно пред Lupa.bg вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и потвърди новината на сайта ни отпреди броени минути. 

Военният министър обясни пред наш репортер, че заради математическото преразпределение на мандатите ГЕРБ ще изпрати не 7, а 6 депутати в ЕП, а ВМРО ще има двама представители.

Досега сметките показваха, че ГЕРБ ще има 7 депутати, БСП - 5, ДПС - 3 и войводите и Демократична България по един. След новото преразпределение, за което твърди Каракачанов, управляващата партия ще падне с един мандат и ще има шестима в ЕП. Това означава, че най-вероятно седмият в листата на ГЕРБ - Лиляна Павлова, ще се размине с евродепутатското място.

По думите на Каракачанов, всъщност ВМРО ще вземе един мандат от ДПС. В предишния вече европарламент движението на Доган имаше четирима представители в Брюксел, а сега, въпреки добрия им резултат, изпращат трима.

"Прибързано се заговори за 7 депутатски места на ГЕРБ. Преизчислението показа, че те ще имат 6-има представители в Брюксел. Затова е хубаво да се изчакват окончателните резултати. Но ние сме най-доволни, че всъщност взимаме едно място от ДПС - те този път ще имат 4-ма представители, а не 3-ма", заяви Каракачанов пред Lupa.bg.