Каракачанов: Тези спрейове за мечки кой ги донесе на протеста?

Ако не можеш да организираш бунт, няма как да организираш държавата, отсече войводата

Новини
17:59 - 02 Септември 2020
2179
Каракачанов: Тези спрейове за мечки кой ги донесе на протеста?

Ако насилниците от протеста бяха провокатори, защо не ги изгониха?, попита лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Би Ти Ви.

"Репортаж ясно показва, че агресията днес идваше от някои протестиращи. Засилиха кофа за боклук по полицаите, хвърляха боклук по тях, полицаите не реагираха.

Тези спрейове, които са за мечки и друг опасен дивеч, кой ги донесе? Там има едни хора, които ясно знаят какво искат - едни искат политически промени, други конституция. Но е видно, че се заплаща на някои хора и те опорочиха справедливите искания на хората с железни тръби, павета, спрейове. Има 35 задържани, от които повечето са с криминални досиета", каза още той. 

"Ако не можеш да организираш протест, не ти вярвам, че можеш да организираш държавата. Има 27 полицаи в болницата, 100 са получили помощ заради напръскване със спрей. Когато отиваш с бали със слама, драскаш кибрита да се взриви, какъв си ти? Какъв човек си, за да искаш да запалиш някой. Единственият начин е диалогът. С инат няма да стане. Нашето общество отдавна се нуждае от разговор, това не става с хвърляне на бомбички. Полицията по закон е длъжна да съхранява обществения ред. Кажете ми една нормална държава, в която удрят полицай по каската какво ще стане, дали само ще го арестуват? На репортаж се чува "Пали бомбата". Какво да направи полицията, да остави някой да запали сградата на Народното събрание? Не го намирам за нормално", каза още вицепремиерът. 

"Вярвам, че когато се поставят условия, трябва да се дискутират. ГЕРБ внесоха пред август проект за конституция и казаха, че очакват нашата подкрепа, ние поставихме 6 условия. От няколко дни има диалог, вчера бяха приети 3 от исканията. В конституцията е записано, че бракът е между мъж и жена", добави той. 

"Мая Манолова беше част от БСП, тя ходеше с тениска "Аз избрах Орешарски". Смятате ли, че е нормално изборите да се решават от гетата. Никъде няма подобен проблем", каза още той. 

"Трябва да има диалог в обществото, а не камъни, тръби и яйца", каза още той.