Карамелизирани кестени с розмарин

за 4 порции, 15 мин

Кухня
08:29 - 18 Ноември 2019
566
Карамелизирани кестени с розмарин

Продукти

100 г захар

1 клонка розмарин

100 мл портокалов сок

100 мл зеленчуков бульон или вода

150 г сварени обелени кестени

1 с.л. студено масло

 

Приготвяне

Захарта се разтопява с розмарина до златисто кафяво.

Добавят се портокаловият сок и зеленчуковият бульон или водата и ври за кратко, докато карамелът се разтвори.

Слагат се кестените и се кипва.

Добавя се маслото и се разбърква внимателно на котлона, докато сосът се сгъсти и кестените се гланцират.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.