Карамелизирани кестени с розмарин
за 4 порции, 15 мин
Продукти
100 г захар
1 клонка розмарин
100 мл портокалов сок
100 мл зеленчуков бульон или вода
150 г сварени обелени кестени
1 с.л. студено масло
Приготвяне
Захарта се разтопява с розмарина до златисто кафяво.
Добавят се портокаловият сок и зеленчуковият бульон или водата и ври за кратко, докато карамелът се разтвори.
Слагат се кестените и се кипва.
Добавя се маслото и се разбърква внимателно на котлона, докато сосът се сгъсти и кестените се гланцират.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.