Каранга тренира на пълни обороти, но пропуска последната контрола

ЦСКА праща трима свои в Литекс

Спорт
13:07 - 01 Февруари 2024
1604
Каранга тренира на пълни обороти, но пропуска последната контрола

ЦСКА продължава да се готви на високи обороти за пролетния полусезон в българското първенство и за Купата на България.

„Армейците“ се готвят в турския курорт Белек, като второто ново попълнение на отбора – Фернандо Каранга, вече тренира усилено с новите си съотборници.

Бразилецът се присъедини към лагера на „червените“ преди няколко дни и не взе участие в контролата с Тренчин, спечелена от ЦСКА с 2:0.

Нападателят се намира в по-добра форма от очакваното, призна старши треньорът Нестор Ел Маестро след контролата със словашкия тим, като с натрупването на тренировките, не е изключено ако Каранга получи игрови минути в последната контрола на ЦСКА на турска земя.

Тя е срещу чешкия Бохемианс и е на 3 февруари. След като се завърнат в България, „армейците“ ще имат и проверка със Септември София, насрочена за 10 февруари.

Младите футболисти Георги Чорбаджийски, Илиан Антонов и Марк-Емилио Папазов, които в момента са част от подготвителния лагер на ЦСКА в Турция, няма да останат в тима за пролетния полусезон, съобщава „Тема Спорт“. Тримата, които през есента играха основно за дублиращия състав на “червените” в Трета лига, ще бъдат преотстъпени, за да трупат опит на професионално ниво.

Почти сигурно е, че те ще преминат във втородивизионния Литекс, освен ако не им бъде намерен отбор от елита. Подобно развитие може да има най-вече за Папазов, който през миналия сезон игра в efbet Лига за Хебър и дори отбеляза решителен гол за оцеляването на пазарджиклии. Той вече има един престой като преотстъпен в Ловеч през сезон 2021/22, когато се отчита с 5 попадения в 35 мача.

В момента от ЦСКА в Литекс са преотстъпени Алекс Божев, Росен Маринов, Павел Жабов и Александър Бучков.