Караянчева : Президентът е недоволен от правомощията си и се заяжда

Елена Йончева се скри, но не се извини на оклеветените, каза парламентарният шеф

Новини
12:25 - 30 Август 2019
2795
Караянчева: Президентът е недоволен от правомощията си и се заяжда

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отвърна на острите думи на президента Румен Радев към управляващите.   

„Президентът Румен Радев е недоволен от конституционно отредените му правомощия и затова непрекъснато се заяжда с нас и създава напрежение между институциите. Непрекъснато повтаря как сме били на дъното. За няколко години не изтъкна нито един позитив. В чужбина обаче говори по друг начин – за високия икономически растеж на страната и дори кани инвеститори. Ако някой иска да бъде министър-председател, трябва да си направи партия, да изгради структури, да обиколи страната и да убеди хората.”, каза Караянчева пред над 250 младежи от цялата страна по време на 12-ия Летен университет на младежката структура на ГЕРБ във Варна.

Парламентарният шеф засегна и темата с няколкомесечното отсъствие на БСП от пленарна зала.

„Не подобава на най-голямата опозиционна партия в България да отсъства няколко месеца от парламентарния живот. Обещаваха ни сериозна законодателна дейност, все още я чакаме“, отбеляза тя и попита къде е отишла Елена Йончева, която преди европейските избори беше изключително активна и обикаляше институциите с папки.

„Йончева се скри, но на оклеветените хора и институции извинения не бяха поднесени“, напомни председателят на Народното събрание. Тя сподели очакванията си предизборната кампания да бъде пълна с черен пиар и посъветва младите хора да не се поддават на провокациите на опозицията.

Караянчева обсъди с младежите развитието на регионите и ролята на успешното местно самоуправление за стабилността на страната. „Нашите политически опоненти колкото и да говорят, че не ставаме – делата ни казват друго. За 10 години направихме неща, които никой друг пред нас не беше успял. Нашите кметове са най-успешните в страната, а правителството ни и премиерът Борисов имат международен авторитет и осигуряват стабилност в страната. Така се създават перспективи за положителна промяна на живота на хората“, подчерта председателят на Народното събрание.

„Правете политика със сърце. Ние не сме политици, за да се видим по телевизията, а за да помагаме на хората, ние работим за тях.”, пожела Караянчева на младежите.