Караянчева забоде бяло перо на ревера си, Дончева блесна с огромен кръст (СНИМКИ)

Новини
16:00 - 15 Април 2021
11044
Караянчева забоде бяло перо на ревера си, Дончева блесна с огромен кръст (СНИМКИ)

Коронакризата и икономическата стагнация удари и по настроението в тоалетите на новите и старите депутатки. В първия работен ден на 45-о Народно събрание се оказа, че фриволни деколтета вече няма да гледаме при преките излъчвания на заседанията, а за сметка на това - изобилие от буклета. И новата шефка на парламента Ива Митева, и стари познайнички като герберката Милена Дамянова заложиха именно на този плат, за да се покажат пред колегите си и обществеността.  


Ива Митева-Рупчева и Десислава Атанасова


Милена Дамянова 

Доста по-консервативен се оказа изборът на дамите, а и на господата, противно на очакванията. Къси поли и шарени рокли почти не дефилираха, а за сметка на това строги панталони, класически поли и стегнати копчета се разходиха из кулоарите в пилотния ден. 

Сякаш като символ, че иска мир, бившата председателка на институцията Цвета Караянчева от ГЕРБ, която днес бе категорично отхвърлена за нов мандат на поста от мнозинството, закичи бяло перо на ревера си. Заместничката на Митева - Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън! пък показа внушително голям кръст на гърдите си. 

Досегашната губернаторка на Пловдив Дани Каназирева (ГЕРБ), заложи на сатен, както голяма част от колежките си, а Мая Манолова (ИСМВ) избра класически син костюм за завръщането си в Народното събрание. 

Тунингованата Николина Ангелкова се показа вталена, но за съжаление, не може да демонстрира перфектно изгладената гърбица на новия си нос, защото не свали маската си нито за миг. 

Строгата господарка, както депутатите набързо определиха зам.-шефката на ПГ на Има такъв народ и бивша избраничка от СДС - Виктория Василева, пък се бе облякла ала регулировчик в Пхенян - с блуза над ключицата и почти мъжки костюм. 




Снимки: Агнес Методиева