Къри с още една награда, попълни колекцията си

Звездата на новите шампиони в НБА бе избран за "Най-полезен играч" на финалите

Спорт
12:32 - 17 Юни 2022, Обновена на: 12:33 - 17 Юни 2022
2974
Къри с още една награда, попълни колекцията си

Лидерът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри прибави единствената престижна индивидуална награда, която до днес липсваше от богатата му витрина. Звездата на новите шампиони в НБА бе избран за "Най-полезен играч" на Финалите отвъд океана, след като изведе своя отбор към триумф над Бостън Селтикс с 4-2 победи в спора за златото.

Така, освен че се сдоби с четвъртата си шампионска титла в легендарната си кариера, Къри попълни колекцията си от индивидуални отличия, в която му липсваше единствено MVP-то на финалната серия.

Той успя да вдигне наградата от четвъртия опит, след като в предходните три триумфа отличието отиде в ръцете на Андре Игудала (през 2015-а) и Кевин Дюрант (през 2017-а и 2018-а).

По този начин Къри се превърна в шестия играч с поне 4 шампионски пръстена, поне 2 MVP-та на редовния сезон и едно MVP на Финалите след ЛеБрон Джеймс, Майкъл Джордан, Меджик Джонсън, Карийм Абдул-Джабар и Тим Дънкан.

На Финалите срещу "келтите" тази година Стеф Къри регистрира средни показатели от 31.1 точки, 5.8 борби и 5.0 асистенции.